Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

ARCTIC Idols A ja B pentueista jälkeläisiä Syksyn 2012 pentutapaamisessa

ACTIC IDOLS  KENNELIN  KOIRIEN JÄLKELÄISISTÄ

 

TURBO JALOSTUSKOIRANA

Jälkeläisiä

Jalostusrintamalla Turbolle on alkanut olla kysyntää, eli pojan terveys- luonne- ym. ominaisuudet ja saavutukset on huomioitu kasvattajapiireissä kotimaassa ja myös ulkomailla.

Ensimmäinen pentu syntyi marraskussa Norjaan Miljosabo kenneliin ja on kovaa vauhtia kasvamassa näyttely- ym kehiä valloittamaan. Vivvin ensiesiintyminen Suomessa tultaneen näkemään Oulun kv näyttelyssä.

Toinen pentue ( 6) syntyi huhtikuun alussa 2011 Liminkaan Faerles Fellow kenneliin. Näistä reippaista pennuista tultaneen kuulemaan jatkossa.

Kolmatta pentuetta odotetaan syntyväksi heinäkuun 2011 lopulla Miinalaakson kenneliin Kaasmarkussa. Pentue syntyi 28.7.2011. Kahdeksan tervettä snautserin alkua (5+3) on emänsä Mokan hyvässä hoidossa.(8.8.2011)

Neljäs pentue on tulollaan "omaan laumaan" Arctic Idols kenneliin, eli päätimme, että on Vilman (C.I.B Afrodite) aika kokeilla pentujen tekoa. Mitäpä lähteä merta edemmäs kalaan, kun omassa laumassa on hyväksi todettu isäkanditaatti Turbo. Pentueen sukusiitosprosetti 0 %, molemmilla terveksi kuvatut lonkat ja kyynärät, ei silmäsairauksia.  Pentueen oletettu syntymäaika n. 20.10.11. Pentue (6+1) syntyi 17.10.2011 ja terveet pennut kasvavat kovaa vauhtia Vilman hyvässä hoidossa.

Viidettä Turbon pentuettakin oli odotettavissa, mutta SSNK:n jalostustoimikunta ei olisi hyväksynyt  kaikki kriteerit puhtaasti täyttävää pentuetta pentulistalle perustellen asiaa Turbon viimeisen vuoden aikana syntyneisiin kolmeen pentueeseen (yhteensä 21 pentua).

Miinalaakson F pentue on syntynyt huhtikuulla 2013. Turbon jälkeläismäärä lisääntyi kahdeksalla, eli yksi poika- ja seitsemän tyttöpentua. Näistä Tinkan ja Turbon jälkeläisistä on 2014 syksyyn mennessä pari tyttöä käynyt näyttelyistä saamassa molemmat ERI:n arvostelut ja toinen niistä myös saanut hienosti AA/OO . terveystuloksenkin. Hyvää siis kuuluus sieltäkin tulevan.

Jälkeläisten menestyksestä:

Ensimmäinen Norjaan syntynyt pentu VIVVI on ehtinyt jo pentuna tulla valituksi usemamman kerran parhaaksi pennuksi ja loppuvuodesta 2011 voitti Norjan junioritittelin. Kessällä 2012 tämä "kultakipale" kävi Oulussa ja tuli heti VSP:ksi Cacibin  ja sertin kera  vielä nuorten luokkalaisena. ROP oli muuten isoisä Janku.


Fearless Fellow B-pentueesta muutamat ovat esiintyneet menestyen pentunäyttelyissä ja vuoden 2012 alusta on kolme esiintynyt junioriluoksissa erinomaisia arvosteluja(ERI) ja sijoituksia serteineen. Pari on vuoden 2012 lopulla tutkittu myös terveiksi (lonkat AA ja BB)

Kyseisestä pentueesta Ransu ja Hilima sijoittuivat hienosti SSNK:n vuoden 2012 näyttelykoira tulokasluokassa ykköseksi ja kolmoseksi. 

Kesän 2013 alussa jo kolme kyseisen pentueen koiraa on ehtinyt Suomen muotovaliooksi( Ransu , Hilima ja Iines) ja neljäskin (Romi) vasta keväällä näyttelyihin tullut poika tulee kovaa vauhtia perässä parilla sertillä. Nämä valiokoirat ovat napsineet myös ensimmäisiä Cacibejaan KV näyttelyistä.Myös Romi on nyt Suomen Muotovalio ja menestynyt hienosti näyttelyissä mm. 2014 Erkkarissa oli valioluokan ykkönen vaativaksi tiedetyn Hans Lehtisen tuomaroimana.

Myös luonnepuolta näillä tuntuu olevan, ainakin yksi on luonnetestattu (Ransu 182 p) ja toinen hyväksytysti luonnekuvattu.

Eli huippu yhdistelmäksi on tämä (F.F B-pentue) osoittautunut.

 

Miinalaakson D pentueesta on myös useampi koira käynyt voittamassa pentuluoksissa ja ensimmäiset sertit on jo saavutettu. Vuoden 2012 aikana  on näistä pennuista myös muutama (3 urosta ja yksi narttu)on jo kuvattu  luustoltaan terveiksi.

 

Omat Arctic Idols A-pentueen koirat näyttävät myös lupaavilta. Ensiesiintymiset pentuluokissa tullevat kevään 2012 aikana. Kaksi urospoikaa on käynyt jo näyttelyissä saaden laatuarvosteluina ERI:n


Kallen ja Hetan jälkeläiset:

Arctic Idols B pentueen, Veerun Coolman / Pfeffer Young at Heart pennuista on aloittanut näyttelyt vuoden 2012 juniorivoittaja Oona  ja kevään 2013 aikana myös kolme muuta sisarusta menestykkäästi. Myös muita harrastusmuotoja pentueen koirista useammat ovat aloitelleet. 

Kesän 2013 aikana näistä lupaavista pennuista on käynyt näyttelyissä Etelä-Suomessa  Sumu ja Oona tytöt, jotka mm. Lahden KV näyttelyssä saivat tosi hyvät arvostelut ja vähän vielä lisää massaa saatuaan tultaneen näistä nartuista vielä kuulemaan lisää.  Samoin Nelli , on ottanut ensituntumaa näyttelyihin ja vaikuttaa hyvin lupaavalta. Samoin jyväskyläläinen Alma alma ja Kamu Kaustisilta ovat käyneet parit näyttelyt ihan hyvin arvosteluin.

Pojat  Hiski ja Pena ovat pärjänneet jo isoisten luokissa  saaden molemmat jo pari serttiä ja jopa ensimmäinen ROP sijoitus  KV näyttelyssä on tosi. ( Pena Oulussa 13.7.2013) 

Pena valioitui Suomen Muotovalioksi ensimmäisenä. Myös Hiskistä tuli FI MV keväällä 2014. Molemmat pojat on myös terveystutkimuksissa todettu B-lonkkaisiksi ja tervesilmäisiksi.

Sumu on myös terveeksi tutkittu silmien ja lonkkien/kyynärien osalta ja vuoden 2015 kesällä muos suorittanut luonnetestin snautserille tyypillisin osa-aluepistein.

Omien kasvttiemme ensimmäinen MH-luonnekuvattu koira on Siilinjärvellä asuva PENA , A.I Beethooven, joka on syksyllä 2016 käynyt myös luonnetesistä saamassa snautseimaiset pisteet (110).

Nelli  (A.I.Belley Dance) on saanut kesäll 2015 kaksi serttiä ja odotta kolmatta valioituakseen. 22.Nelli valioitui 8.2015 ja samana päivänä myös Pena sai Ruotsin valioon tarvittavan sertin.


Kaapon jälkeläisiä:

C-petue  Gabriel Artax's Angels" Kaapo" / "Heta" Pfeffer Yoyng At Heart on aloittanut näyttelyuransa eli kaikki neljä pentua ovat käyneet ainakin kerran näyttelyissä ja saaneet myös hyviä arvosteluja. Roopella, Pipsalla ja Nanolla on jo vähintään kaksi serttiä odottamassa kahden vuoden iän täyttymistä. Mikki on käynyt kerran näytillä ja sai tuolloin EH arvostelun ensikertalaisena.

Vuoden 2015 alkupuolella ovat kaikki C-pentueen koirat käyneet terveystutkimuksissa, ja saaneet "terveet" tulokset. Tarkemmat tiedot löytyy SKLN:n jalostustietokannasta.

Toukokuun 2015 aikana ovat Pipsa ja Roope ehtineet jo saada FI MVA tittelit eli valioituneet. Pipsa on saanut myös kaksi Cacibia Suomesta. Roope  on  myös Ruotsin valio ja saanut pari cacibia kesän 2015 aikana. Nano valioitui samassa näyttelyssä Nellin kanssa eli 22.8.2015 Rovaniemellä. Pipsalla ja Roopella on loppukesästä 2016 kerättynä kolmen maan Cacibit ja CIB tittelit ovat tulollaan samoin myös Pohjoismaiden Valiotittelit niille on vahvistettu.  Roopesta leivottiin ensimmäinen CIB kasvattimme joulukuussa 2016 , Pipsan hakemus  edelleen odottelussa. (tuli myös vahvistetuksi C.I.B)

Roope kävi syksyllä myös luonnetestissä ja sai snautserin tyyppipisteet, (125)

Pipsan meritteihin tuli lisää vuoden 2015 aikana mm. Ruotsin valiotitteli , Suomen Snautserikerhon Erikoisnäyttelyn narttujen ykkössija sekä Vuoden 2015 Näyttelysnautseri ykkössijoitus.Väivuoden 2015 jalkeen taas näyttelysnautserikisasta nelossija.  Pipsa on ehtinyt jo (2018) mennessä tehdä kahdet isohkot pentueet , joista E-pentueen koirista on useampi valiokin.

 

 Cabriel Aratax's Angels "Kaapo" / Miljosablo`s Watch Me To "Vivvi"

Kaapolle syntyi vuoden 2014  jouluksi Norjassa kolme jälkeläistä, Kaksi urosta ja yksi narttu.

Toinen uroksista on saavuttanut 2015 Norjan juniorivoittajan tittelin. Sittemmin "Nisse on valioitunut Norjassa ja Ruotsissa.

Narttupentu on jo käynyt lonkkakuvauksissa ja saanut HD tuloksen AA.


Restuan's Kenneliin syntyi 21.11.2016 Kapon ja Merico Olivian pentue. Pentueeseen syntyi kaksi narttupentua ja yksi ennätyssuuri poika, joka paino syntyessää jo 600 grammaa. Toinen narttupennuista saavutti SSNK:n erkkarissa Bis pennut tittelin. Molemmat nartut ovat myös menestyneet näyttelyissä.

Helmikuunn eka päivänä 2017  syntyi A.I Dominan (Tara)  ja Kaapon pentue Raaheen kaksi urosta ja kaksi narttupentua.


HETAn jälkeläisistä:

Kolmas pentue (Arctic Idols D-pentue) isä Delonnix Cormick . Pentueesta pari narttua Tara ja Kerttu ovat ehtineett savuttaa jo ensimmäiset serttinsä Suomessa. " Tara" A.I Domina on valittu vuoden 2015 Suomen juniorivoittajaksi ja on ehtinyt saada myös usemman ulkomaisen juniorivoittaja ja -valiotittelin.Taran menestys huipentui Suomen Snautserikerhon 2015 Näyttelysnautseritulokas ykkösijaan.


Isla , Kerttuja ja Sylvi ovat myös käyneet näyttelyissä muutaman reissun hyvällä menestyksellä ja lähiaikoina odotetaan ekaa muotovaliota.


Isla  narttu on  jo tutkittu ja lausuttu lonkkien ja kyynärten osalta terveeksi. Samoin Tara (A.I Domina) on saanut jalostustietoihinsa terveen lausunnon BB/00 ja silmätkin on syksyn 2016 aikana tutkittu terveiksi. Isla valioitui Suomenen muotovalioksi keväällä 2017.

Sylvi eli A.I Donna on tutkittu lonkkien ja kyynärten osalta terveeksi (AA/00) käynyt eka näyttelynsä ja harrastaa Rally Tokoa menestyksekkkäästi. Sylvi sijottui vuoden 2016 SSNK:n rallytoko sarjassa hienosti kolmanneksi. Sylvi on luonnetestissä saanut huippupisteet yli (200) ja kilpailee rallytokossa jo voittajaluokassa. Myös Toko:ssa on saanut koetuloksen.

Tara sai marraskuulla 2016 juuri kaksi vuotta täyttäneenä Viron muotovalion sertit kasaan. Samalla tulee myös Suomen, Norjan ja Latvian tittelit haettaviksi. Eli näyttäisi periytyvän huippukoiria tästä yhditelmästä Heta/ Hopo. Alkuvuodesta 2017 ovat valioituneet jo Tara(Domina) , Isla ( Dahlia) ja Kerttu (Decora)    

Hetan jälkeläisryhmä voitti vuoden 2016 Erikoisnäyttelyssä P/S snautserien 1 KP:n ja ryhmä oli koko näyttelyn BIS2  sijalla.  Ryhmässä oli kaikista lolmesta pentueesta edustajat eli  Pena (A.I Beethoven) , Roope A.I Come Together ,  Pipsa( A.I Chiquitita) ja Kerttu ( A.I. Decora)


Pipsa (A.I Chiquitita) ja Boncen Aragorn pentue E:  Ensimmäinen nk. toisen polven pentue syntyi kenneliimme syksyllä 2015.  Iso pentue , jossa viisi narttua ja kuusi urosta. Muutama narttu ja yksi uros ovat jo ehtineet saada ensimmäiset serttinsä ja kuuluvat kovati myös harrastavan monia muitakin lajeja. Tästä pentueesta tultaneen kuulemaan myös jatkossa.

Ensimmäisen Cacibin nuortenluokkalaisena sai Evita Rovaniemen juhannusäyttelystä 2017, Sallilla on jo pari serttiä valmiina odottamassa 2 vuoden ikää.

Evita ja veljensä Leka (A.I Eminem) valioituivat keväällä 2018 Seinäjoella. Samlla Lekasta tuli myös Ruotsin valio. Leka on terveystutkimuksissa todettu terveeksi ja suorittanut myös MH-luonnekuvauksen eli on huippu-uros.


Roopen jälkeläisistä:

Roope (A.I Come Together) ja Doctor Orders Paty Girl pentue syntyi 29.4.2017, Kahdeksan elinvoimaista petua 3 urosta ja 5 narttua. Tästä kasavattajan mukaan terveestä DO  W-pentueesta kuultaneen jatkossa hyviä uutisia, joita voit seurata mm FB:ssä  Dogtor Orders ryhmässä. Kolmella näyttelyssä esintyneella on jo ERI arvostelut.


Eipäs kenneliin syntyi 22.2.2018 J-pentue.( Roope ,  A.I Come Together  ja  Ronja ,  Eipäs Himohe) viisi tervettä pentua, 4 urosta ja nille yksi sisko.  Näiden pentujen kehitystä voi seurata Eipäs kennelin kotisivuilta.

 

 

  

Isä Turbo, FF Hilima ja VIVVI Tromssassa 2012

Raahaa kuva tähän

Kuvateksti

Raahaa kuva tähän

Kuvateksti