Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

E-pentue

Ransu, Bonzen Aragorn

ISÄ:  Ransu

C.I.B, POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LV JMVA EE JMVA EEJV-14 SEV-15 TLNW-15 LVV-15  BONZEN ARAGORN ,  21.2.2013

Silmät: Ei perinnöllisiä silmasairauksia

Lonkat/kyynärät  AA/00

 

Omistaja: Lisse Nieminen , Virttaa

Kasvattaja: Päivi Takkinen , Kennen Bonzen 

Pipsa, Arctic Idols Chiquitita

Emä:  Pipsa

FI MVA , SE MVA

ARCTIC IDOLS CHIQUITITA, s. 28.3.2013

Silmät: Ei perinnöllisiä silmäsairauksia

Lonkat/kyynärät  BB/00

Luonteeltaan Pipsa on hyvin sosiaalinen

ja ystävällinen vieraille ihmisille sekä koirille.

 

Omistaja: Johanna Raatikainen/ Kennel Arctic Idols

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 4:n polven mukaan 0% ja sukukatokerroin 1,0 , Kuuden polven mukaan sukusiitosprosentti 1,05 %

Yhdistelmä täyttää Suomen Snautserikerhon pentukriteerit ja on jalostustoimikunnan hyväksymä.

Pipsa on ultrattu 21.9 ja todettu tinneeksi. Tutkimuksessa näkyi useita eläviä sikiöitä.

Pipsan ruokahalu on kyltymätön ja vatsa kasvaa silmissä. Vähitellen siirrytty startteri ruokaan. Madotus tehty seitsemännen raskausviikon alussa.

Pipsa käytettiin 19.10. rontgentutkimuksessa pentujen lukumärän toteamiseksi. Tutkimuksessa todettiin pentuja olevan tulossa "ainakin 8- tai enemmän" eli pentujen ison määrän ja kuvan laadun  takia tarkka tulos jäi epäselväksi.

26.10 Pipsan pentujen varsinainen synnytys alkoi juuri laskettuna päivänä. Tuloksena lopulta reilun puolen vuorokauden urakasta 11 elinvoimaista pentua, 6 urosta ja 5 narttua. Pipsa osoittautui synnytyksessä ensikertalaisuudesta huolimatta todella rauhalliseksi ja esimerkillisen hyväksi "äitikoiraksi" toimien oppikirjojen mukaisesti.

Pennut olivat syntyessään kaikki n.300-370 g  painoisia eli hyvin tasainen pentue lähtökohdiltaan.

2.11. Pentue nyt viikon ikäinen. Kaikkien painot ovat nousseet tasaiseen tahtiin ja painavat kukin nyt n.500 grammaa. Pipsa hoitaa lapsosiaan tunnollisesti ja välillä piipahtaa ulkona ja moikkailee luottavaisesti myös Vilmaa ja Kallea ilman minkäänlaista agrea tai mustasukkaisuutta pentujen suhteen.

11.11. Pennut nyt reilun kahden viikon ikäisiä ja saivat tänään jokainen oman väripannan kaulaansa. Sammalla napsaistiin  198 pinetä kotkankynttä vähän lyhyemmäksi. Painot ovat tällä erää vajaan kilon luokkaa ja melko tasaisesti nousevat kaikilla. Pentulaatikon laitaa korotettu, kun alkavat pyrkimään matalan esteen yli ja ovat jo muutaman päivän ajan nousseet horjuville jaloilleen. Silmät alkavat olla auki kaikilla.

13.11. Pennuille tarjottu lusikalla totutusmielessä velliruokaa ja hyvin tuntuvat siihen nappavan.

17.11. Pennut kolmiviikkoisia. Ensimmäinen madotus hoidettu.  Reviiriä laajennettu pentulaatikon ulkopuolelle, mennä vipeltävät jo melkoista vauhtia. Ensimmäiset kulmurihampaat alkavat jo pilkistellä. Johannalta pätkä videoa You tubessa.  

03.12. Pari viikkoa on vierätänyt, nyt pennut viisivikkoisia. Penntujen kehitys on ollut tosi nopeaa , painavat reilusti yli 2 kiloa. Reviiriä on laajennettu ja ensimmäinen ulkona piipahtaminen on jo tehty. Toinen madotus 5-viikkoisina hoidettu ja kiinteää ruokaa saavat useamman kerran päivässä. Pipsa ruokkii pentuja nk. "pystybaari" tyylillä lyhyitä jaksoja. Kaikki narttupennut on nyt varattu ja reippaita poikia vielä vapaana. Johanna on laittanut muutamia videoita FB-sivuuilleen.  Siruttaminen ja lääkärintarkatukset on tilattu ja myös pentutestauksesta on sovittu.

Pentujen luovutukset uusiin koteihin alkoivat joulunalusviikolla. Kaikki narttupennut menivät tällä kertaa jo ennakkoon varattuina. Uroksien osalta kysyntä on ollut vähän vaimeampaa.

Pentueelle on teetetty 12-13.12 pentutestit. Pentutestissä saimme erittäin mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa pentujen luonteesta, vieteistä sekä kouluttettavuudesta. Pentutestaajana toimi Sirja Dimitroff. Sirjan mielestä pentueen pennut ovat erittäin sosiaalisia  ja pentue on tasainen. Snautserit soveltuvat monenlaiseen harrastamiseen

Tammikuun aikana on kyllä useampia kiinnostuneita ollut ja koteja pojille on löytynyt niin, että enää on jäljellä kaksi vilkasta ja hyvin kehittynyttä urospentua Elvis ja Ela, jotka on jo käytetty ensirokotuksilla. Painoivat tuolloin molemmat 8,5 kg. Netistä löytyy Johannan julkaisemana useampia videoita pentujen vaiheista.

Kaikille pennuille on löytynyt uudet kodit.