Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

C- Pentue

Gariel Artax's Angels "Kaapo"

Pfeffer Young At Heart " Heta"

 

Gabriel Artax's Angels " Kaapo"  s.28.3.2011            Pfeffer Young at heart " Heta" s. 21.6.2009

POHJ MVA,FI MVA, SE MVA, NO MVA FINN SG         C.I.B, POHJ MV , FI MVA, SE MVA, DK MVA

CC , ei perinnöllisiä silmäsairauksia                             AA/00 , ei perinnöllisiä silmäsairauksia

Jalostustarkastettu , 7 p                                                Luonnetestattu  LTP  127

 

Olemme päättäneet astuttaa Hetan omalla nuorella uroksellani Kaapolla ,Gabriel Artax's Angels. Hetalla ja Kaapolla molemmilla on terveet lonkat sekä silmät. Heta on luonteeltaan rauhallinen narttu ja tulee toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Heta on edellisen pentueen (B) jälkeen myös luonnetestattu ja sai testissä kaikilta ominaisuksiltaan snautserille SNKK:n jalostusohjelmassa määriteltyjen ihanneominaisuuksien mukaiset tulokset. pisteitä kertyi 127 . Heta todettiin myös laukausvarmaksi.

Kuluneen kesän 2012 aikana Heta sai myös kansainvälisen muotovalion arvon. (CIB) eli on myös rakenteeltaan ja ulkomuodoltaan huippukoira.

Kaapo on vielä hieman energinen poika, joka iloisuudellaan valloittaa yleensä kaikki ihmiset. Luonteeltaan se on avoin ja rohkea. Kaapolla on sopivasti saalisviettiä ja sille on suhteellisen helppo kouluttaa tottelevaisuuden alkeita. Kaapo on tarkoitus luonnetestata  2013. Rakenteeltaan Kaapo on erinomainen ja sillä on snautserille ominainen karkea karva "varpaisiin saakka". Näyttelyissä Kaapo on menestynyt ensimmäisen vuoden aikana loistavasti, miltei isänsä Jankun jälkiä polkien. Näyttelyissä Kaapo on ollut mitä helpoin esitettävä, se ei temppuile ja pitää linjansa loppuun saakka.

Pentueen syntymän jälkeen, kevään ja alkukesän 2013 aikana Kaapo on ehtinyt valioitua Suomen, Ruotsin ja Norjan valioksi ja näin myös Pohjoismaiden valioksi. Myös kansainvälisen (C.I.B) valion titteli on vahvistusta vaille valmis.

Hetasta ja Kaaposta ja Hetan  B-pennuista löytyy lisää tietoa, kuvia ym. myös Vanhantienlauman kotisivulta. (ks. linkit)

 

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,00 % viiden sukupolven mukaan laskettuna.

Yhdistelmä täyttää  Suomen Snautserikerhon pentukriteerit.

Astutus on  toteutunut nk "luomumenetelmällä" 23. ja 24.1. ja jos kaikki menee "putkeen" niin pentuja on odotettavissa maaliskuun lopulla.

Heta ultrattu tiinneksi 28.2. Tutkimuksissa näkyi useita tasalaatuisia eläviä sikiöitä.

Pentue syntyi tänään 28.3. ja Heta teki avustajineen todellisen loppurutistuksen parin viimepäivän aikana. Tuloksena kolme reilun 400 g poikapentua ja yksi 370 grammainen tyttö. Pennut ovat elinvoimaisia ja emo hoitaa niitä huolella.

Pentulaatikossa kaikki hyvin 1.4. , Kaikille riittää hyvin ruokaa ja pennut kasvavat tasaisen varmasti 50-70 gramman päivävauhtia ja painavat kaikki jo reilun 500 g. Emokoira Heta malttaa jo käydä pieniä jalottelureissuja ulkona tarpeillaan ja ruokailemassa , mutta palaa kyllä pikavauhtia hoitohommiin. Kaapo isä käy oven takana ihmettelemässä pää kallellaan " mitä siellä mahtaa olla", kun vikinää välillä kuuluu, eikä pääse katsomaan.

4.4. Pennut viikon vanhoja painot tuplaantuneet syntymäpainoista. Tällä hetkellä kaikki 800-870 g. 

11.4. Pennut kaksiviikkoisia. Painot (1300-1400 g) nousevat turhankin nopeasti, kun maitoa ja syttöhaluja emällä riittää. Silmät ovat avautuneet , liikkeet lisääntyneet ja pieniä ääniefektejäkin alkaa laatikolta kuulua.

18.4. Pentuset nyt kolmiviikkoisia ovat kasvaneet tasaisesti ja painot nyt n.1800 g .Liikkua taapertelevat omin jaloin pentulaatikossa.  Eka madotus tänään tehtynä. Pentue merkitty myös SKL:n pentuvälitykseen.(nimet vielä mietinnässä)

23.4 Kohta neljä viikkoa täynnä. Kiinteään ruokaan totuteltu jo muutama kerta ja hyvin tuntuu maistuvan. Pentulaatikon laita poistettu ja pennut saaneet lisää liikkumatilaa. Hampaita alkaa pilkistellä ja puruhalujakin tuntuu löytyvän. Jäntevöitymistä muutenkin havaittavissa. Painot nyt reilut 2 kg (2,1- 2,2)

Toinen madotus tehty viisiviikkoisina painoa noin 3 kg.

13.5. Pennut pian 7-viikkoisia. Tänään eläinlääkäri siruttanut ja tarkastanut pennut terveiksi.

16.5 Rekisteripaperit tuli postissa. Säpäkkää toimintaa SKL:ssa omakoiran kautta hoidettuna. 

24.5 Tänään lähti kaksi 8 viikkoista poikaa, Mikki ja Nano uusiin koteihin Ouluun ja Rovaniemelle.

2.6.  Niin siirtyi A.I Ciquitita "Pipsa" uuteen kotiin Kepleleen Kärrypolulle. Tyttö jätettiin jo ennakkoon sovitusti omaan kenneliin kasvamaan. Aika näyttää mitä tästä lupaavan oloisesta snautserin alusta kehkeytyy.   Vielä ois pentueesta yksi tosi lupaava reipas poika (ks. alla kuva sinipantainen)  vailla hyvää kotia. Myös sijoitusmahdollisuutta olemme harkineet.

23.7. Pipsa ja Roopeksi kutsuttu nyt 16 vikkoinen poika kehittyvät hyvää vauhtia erittäin lupaavan oloisiksi snautserin aluksi. Pennut ovat saaneet laumoissaan hyvää tottumusta toisiin koiriin. Ovat oppineet kutakuinkin sisäsiisteiksi. Rokotukset on hoidettu kuntoon ja hampaat ovat alkaneet vaihtua, purenta näyttää olevan myös hyvä. Ovat perineet tosi karkean karvan ja näyttää siltä, että molemmat jäävät oman kennelimme vahvistuksiksi, ellei joku snautseri-ihminen tartu tilaisuuteen aivan lähiaikoina. 

A.I Come Together

A.I Chiquitita

A.I C´est La Vie

A.I Cop´s Bad Boy

Onnellista odotusta

Heta ja pennut 28.3

Muutama päivä vielä