Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

E-pennut

Lauantai 26.12.2015 klo 19:24 - Johanna

Kurkistus pentujen elämään

Niin vain on yhdeksän viikkoa mennä vierähtänyt pentusten kanssa. Pisa synnytti 11 pentua (6+5) 26.10.2015. Ensimmäiset viikot oli rauhallista aikaa ja Pipsa-mamma hoiti pennut erittäin hyvin ensikertalaiseksi. Itseäni hieman hirvitti tuo pentueen koko ja se, että miten Pipsalla riittää maitoa koko katraalle. Kaikki sujui hyvin ja lisäruokintaa tarvittiin vasta kun siirryimme kiinteääruokaa maistelemaan n.3 viikon iässä.

Kun pennut saavuttivat neljän viikon iän alkoi vauhti lisääntyä ja reviiri laajeta nopeasti. Aika kului nopeasti ja oli mahtava seurata lauman kehitystä. Kenneltyttö Jonna otti heti vahvan roolin aamuruokinnoissa ja pentujen sotkujen siivouksessa sillä totesimme heti alkajaisiksi että mikäli aikoisin hoitaa myös päivätyöni niin yksin ei näistä vesseleistä hetkessä selviä, sen verran aika vievää on tuo pentusten hoito.

Kuuden viikon ikään kun päästiin saimme eläinlääkärin vierailulle ja pennut saivat sirut sekä pennut tarkastettiin ja terveiksi todettiin. Ulkoiluharjoituksia on tehty pihalle rakennetussa aitauksessa ja aika mukavasti jo tarpeita tehdään myös ulos.

Olemme pyrkineet sosiaalistamaan pentuja mahdollisimman paljon ja mielestämme onnistuneet siinä erittäin hyvin. Pentuja on trimmattu jo muutamaan otteeseen ja totuteltu käsittelyyn pöydällä. Ruokinnassa mentiin aika pitkään "pentuvatien" avulla sillä 11 erillisen ruokakupin saaminen lattialle yhtäaikaa vaati useamman ihmisen apua;)

Ensimmäisen kerran näistä kenneliimme syntyneistä viidestä pentueesta päätimme teettää pennuille pentutestit. Testaajana toimi Sirja Dimitroff joka on harrastanut jo 90-luvun alkupuolelta harrastuskoirien parissa. hänellä oli käytössä mielenkiintoinen testi ja sopiva ajankohta löytyi pentujen ollessa 7 viikon iässä. Testissä seurattiin mm. pennun toimintakykyä ja rohkeutta sekä viettejä. Yksi syy pentutestaukseen oli myös se, että pystyisin valitsemaan mahdollisimman oikeat pennut oikeisiin perheisiin. Vaikaa pentue vaikutti omiin silmiin hyvin tasavahvalta ja kaikki pennut olivat reippaita ja kontaktinhakuisia niin pieniä eroja löytyi mm.vietikkyydessä ja ahneudessa.

Joulunalla tuli täyteen 8 viikon ikä ja suurin osa pennuista pääsi omiin koteihinsa. Kaikki narttupennut ovat siis jo löytäneet kodit ja kaksi urosta on myös päässyt jo maailmalle. Vielä neljä reipasta poikaa etsii kotia.

Kasvattajana voin olla erittäin tyytyväinen tähän pentueeseen ja näihin pennunomistajiin, jotka jo saavat nauttia uudesta laumanjäsenestä.

 

1 kommentti . Avainsanat: pennut

Terveisiä "pentutehtaalta"

Tiistai 18.11.2014 klo 11:06 - mp

ARCTIC IDOLS D-pentue on syntynyt 16.11.2014

Uutissivulla on kerrottu pentueen odotuksesta ja suunnitelman toteutuksesta vaiheittain. Hetan aiemmista hyvistä B ja C pentueista rohkaistuneena päätimme vielä lähteä yrittämään kolmatta. Päätökseemme vaikutti myös, että saimme kokeneelta kasvattajalta Eila Kettuselta luvan käyttää hänen huippukoiraksi osoittautunutta Ruotsista tuomaansa nuorta urosta, josta varmasti moni muukin olisi kiinnostunut.

Hetan juoksu tuli odotettua aiemmin, heti Erkkarista palattuamme. Päätimme kuitenkin yrittää toteuttaa nyt syyspentueen. Niin pakkauduimme askariin ja 12.9 aamulla nokka kohti Mäntsälää. Oikeaa astutusaikaa varmistimme kotona olevalla varmaksi todetulla "testerillä" eli Turbo ilmoitti asiantilan ja Heta näytti olevan aiempien astutusten tapaan valmiina häntä vinossa 12 päivänä juoksun alusta. Treffasimme Hopon ja Hanna-Marin sovitusti kello 17 aikaan.

Pienen tutustelun jälkeen parivaljakko oli täydessä touhussa ja homma oli ohi reilun puolen tunnin jälkeen.  Paperihommineen kaikkineen olimme valmiit paluumatkalle Sirpan todettua että "se on siinä" emme jää uusintoja ottamaan, kun sulhasella oli vielä tiedossa näyttelyreissukin lähipäiviksi.

Hetan käytöksestä muutaman viikon kuluessa oli pääteltävissä, että kyllä sieltä jotain on tulossa. Asia varmistui vielä ultralla, joskin lausuma oli, että yks, kaks , kolme ja enemmänkin,.. on tiinennä. Raskausviikkojen edetessä asia kyllä vahvistui, että aika monta pentua taitaa tulla. Hetan ruokahalu oli kyltymätöntä ja ulkoinen olemus alkoi muistuttaa "käpylehmää", joskin liikkuminen jatkui reippaana ihan viimeiseen saakka.  Halusimme varmistaa odotettavissa olevien pentujen lukumäärän vielä röntgenissä viikkoa ennen laskettua aikaa.

Synnytys ei kuitenkaan alkanut vielä perjantaina, vaan totutusti siirtyi viikonlopulle. Lauantaina 15 päivänä alkoi aamusta pikkuhiljaa homma etenemään "avautumisvaiheena", mutta verkkaisesti. Aloimme jo huolestumaan, että meneekö homma eläinlääkärin päivystystapaukseksi. Puolenyön jälkeen alkoivat ensimmäiset kunnon supistukset ja lopulta 01.11 aíkaan ensimmäinen 280 grammainen poikapentu näki päivänvalon. Suraavaa saimme taas odottaa tasan kolme tuntia ja homma eteni harvakseltaan tunnin parin välein, kunnes puolilta päivin piti olla viimeinenkin pentu syntynyt ja pääsisimme itse, sekä Heta lepäämään. Kasassa oli 8 elinvoimaista pentua, 3 urosta ja 5 narttua. Pennut söivät ja kaikki näytti olevan kunnossa.

Käivimme aina välillä tarkastamassa pentulaatikolla, että kaikki on ok. Ehdin jo ilmoittaa pentueen synnystä uroksen omistajallekin ja laitoin kerhon sivulle sähköpostia.

Iltasella kello 20 aikaan menin tarkistuskäynnille ja aloin ihmettelemään Hetan nuollessa märkää pentua, että mikä nyt on hätänä. Samoin alustasta aloin epäilemään, että jotain on tapahtunut. Huutelin Sirpaakin paikalle ja pyysin laskemaan pennut, eli olenko laskenut itse oikein. Kyseinen märkä virkeä pentu ( 350 g) oli juuri syntynyt eli oli varsinainen "iltatähti". Jostain syystä pentujen lukumäärää röntgenkuvassa näkyi yhden liian pienenä, joku oli jäänyt ilmeisesti toisen taakse piiloon samaan asentoon.

Nyt parin päivän vanhoina kaikkien painot ovat lähteneet pikkuhiljaa nousemaan ja ovat 350 paikkeilla ja yksi jo yli 400 grammainen. Heta hoitaa pentuja totutun tunnollisesti toivottavasti maitoa riitää.

Vähän pienepikin pentue olisi "riittänyt", mutta luonto tekee omat ratkaisunsa. Yhdistelmän geenit olivat  ainakin ilmeisen kohdillaan.

mp

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hetan pennut

A-pentue 1v. :)

Keskiviikko 17.10.2012 klo 10:14 - Johanna

Niin on vuosi vierähtänyt siitä kun A.I A-pennut näkivät päivänvalon. Paljon on tapahtumia vuoteen mahtunut ja suurin osa niistä iloisia. Erityisen iso kiitos teille Aksun, Artun, Ransun, Rokin, Vertin, Pekun ja Pepin omistajat. On ollut ilo olla tekemisissä teidän kanssa!

Pienistä partasuista on nyt kasvanut iloisia perheenjäseniä. Jotkut ovat kokeilleet jo siipiään näyttelykehissä ja osa on reenannut tokoa, agilityä, jälkeä. Ja mikä parasta kaikki ovat saaneet mukavat harrastavat kodit!

Ensi viikonloppuna tapaamme Posiolla pentutreffien ja trimmauksen merkeissä A ja B pentujen koiria ja omistajia. Tervetuloa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: A-pennut

Pennut pian 7-viikkoisia

Torstai 22.3.2012 klo 9:44 - mp

Vauhdilla menee aika pentujen kasvaessa ja luovutusikä lähenee uhkaavasti.  Hyvin ovat oppineet ulkoiluun, ruokailuun ym. touhuihin. Painia jytistävät välillä pienryhmissä jokainen vastaan jokainen ja sitten taas kirmaistaan johonkin uuteen kohteeseen. Sitteen taas simahdetaan torkuille toviksi.

Heta ei tahdo malttaa lopettaa kokonaan imetystä, vaan antaa aina välillä pienet maidot pentujen "hyökätessä" lähituntumaan. Pääasiassa emo tyytyy tarkkailemaan pentujen touhuja ylävikkelistä.

mp 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hetan pennut

Pennut 5-viikkoisia

Tiistai 13.3.2012 klo 21:00 - mp

Pennut ovat nyt viisiviikkoisia. Painavat tällä hetkellä noin 2,5 kg. Tasaisen oloisia ovat, eli isoja eroja ei samaa sukupuolta olevien välillä ole. Nartut ovat pienempiä kuten kuuluukin. Ruoka maisutuu kaikille.

Reviiriä on pikkuhiljaa laajennettu pentuhuoneen ulkopuolelle ja tutustuminen talossa asuviin aikaisiin koiriin myös aloitettu. Hyvin ovat isot ottaneet pennut kavereikseen. Nuorukainen Kaapo haluaisi kovasti leikkiäkin, mutta vielä ei siihen ole paljon mahiksia annettu.

Toinen madotuskin on tehty ja seuraavaksi jo pientä siistimistä, kynsien leikkuuta ja valokuvien ottoa. 

Tänään 13.2. pennut tunnistusmerkittiin (sirutettiin) ja samalla eläinlääkäri  teki pennuille yksilölliset tarkastukset. Kaikki pennut todettiin terveiksi.

mp 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hetan pennut

B-pentue 2-viikkoisia

Lauantai 18.2.2012 klo 7:57 - mp

Hetan ja Kallen pennut ovat pian kaksiviikkoisia. Yllättävän nopeasti ne kehittyvät. Päivittäin huomaa aina jotain uutta, eilen ensimmäisellä isolla pojalla oli jo silmät avautumassa. Tänään yksi jo taaperteli neljällä jalalla.

Kaikilla painot ovat nousseet melko tasaisesti, yhtenä päivänä yksi on ottanut kiriä ja toisena toinen. Isoin on ylittänyt jo kilon painorajan.

Heta hoitaa pentuja edelleen hyvin. Myös ruoka maistuu emälle ja se malttaa jo viivähtää muutaman tovin pentuhuoneen ulkopuolellakin pentujen jäädessä nukkumaan.

Tuoreita kuvia pentueesta saataneen lähiaikoina. 

1 kommentti . Avainsanat: PENNUT

Pennut 5 viikkoa

Perjantai 25.11.2011 klo 19:25 - Johanna

Pennut ovat nyt viisi viikkoa. Pennut osiossa voit seurata pentujen kuulumisisa jatkossa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pennut

pennut 3 viikkoa

Keskiviikko 9.11.2011 klo 18:55 - Johanna

Pennut  ovat nyt reilun kolmen viikon ikäisiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pennut

Pennut syntyneet

Keskiviikko 19.10.2011 klo 18:25 - Johanna

Pennut syntyivät 17.10.2011! Puppies are born!

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: pennut