Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Syksyn satoa

Sunnuntai 13.12.2015 klo 14:54 - mp

Syksyn satoa

Paljon on ehtinyt tapahtua edellisestä infosta, kerran jo kirjailtu yhteenvetokin häipyi bittiavaruuteen ja siitä suivaantuneena on kirjailut jääneet vähän retuperälle.

Pipsan astutusreissu elokuulla oli onnistunut ja ajoitus sattui jälleen nappiin, kuten E-pentujen osalta on voitu jo todeta. Pennut alkavat olla kohta luovutusiäisä. Lääkärin tarkastuksessakaan ei mitään ihmeempiä puutteita ilmennyt ja pentujen "luonnetestit" ovat käynissä parhaillaan. Vielä on muutama urospentu vapaana. Nartut ovat jo näillä tiedoin kaikki varattuina.

Laumaan tuli syksyn aikana parikin täydennystä, eli oma kasvattimme Alma B-pentueesta siirtyi ainakin toistaiseksi meille muiden partasuiden joukkoon. Alman omistajan opiskelun ja olosuhdemuutosten takia yhteisymmärryksessä päädyimme paluumuttoon. Pieniä sopeutumisongelmia nartuilla tuntuu olevan lähinnä äiti/tytär akselilla. Aika näyttää miten jatko sujuu. Alman on hyvin energinen leikkisä tyttökoira ja hallitsee myös tokon alkeet sekä ovien aukaisut molempiin suuntiin. 

Toinen yllätyslisäys tulikin nyt muutama viikko taaksepäin eli Norjasta saapui näyttelymatkalle Jyväskylään entuudestaan tuttu  ystävämme Anne, joka kasavattaa snautserien lisäksi meksikon karvattomia koiria. Mukanaan hänellä oli 11 viikkoinen Viikinki -nimnen poikapentu, joka oli "tilattu" kuulemma kirjoittajalle myöhästyneenä syntymäpäivälahjana. Tämä tuli kyllä "yllättäen ja pyytämättä" kuten joku poliitikko aikanaan asiansa ilmaisi. No eihän siinä mikään auttanut, kuin hyväksyä karvaton poika, kun tänne asti oli tuotuna. Hyvin reipas jo rohkea tuntuu olevan eikä ujostele partasuiden seurassa. Nämä pohjoisen kelit vaan eivät Kingiksi ristittyä  tunnu miellyttävän, ulkoilureissut tahtovat jäädä melko lyhyiksi. Pitäneekö alkaa pojalle villapaitoja hankkimaan kesää odotellessa.

Näyttelyrintamalla on ollut paremmin hiljaista. Messariinkaan ei tullut lähdettyä pentukiireiden ja lauman kasvuun vedoten. Onneksi kavateista yksi oli kenneliäämme edustamassa ja hyvin onnistuikin. Hieman yllättäen ainakin meikälle tuli tieto Taran eli A.I.Dominan juniorivoittajaksi valinnasta yhdentoista muun toinen toistaan laitetumman junnunartun joukosta. Tarahan on ehtinyt kyllä saavuttaa jo Balttian ja Valkovenäjän näyttelyistä erinäisiä titteleitä, eli ei siinä mielessä ollut ensikertalainen, mutta karva alkoi olla jo ylipitkässä kunnossa. Onneksi sattui tanskalainen tuomari, joka tunnetusti arvostaa hyvää liikettä ja koiran rakennetta enemmän kuin pelkää ulkoista olemusta.

Myös muilla kasvateillamme kuuluu menevän ihan hyvin. Tämä lämmittää kovasti joulumieltä ja antaa virtaa tulevaan vuoteen valmistautuessa.

Mp

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuulumisia

Kesää odotellessa

Maanantai 27.4.2015 klo 20:32 - mp

Kesä  tekee pikkuhiljaa tuloaan ja edellisestä kirjoituksesta on ehtinyt kulua luvattoman paljon aikaa. Pennut ovat saaneet kaikki uudet kodit maaliskuun lopulla ja kaikilla kuuluu menevän hyvin. Muutamat ovat ehtineet jo osallistua pentukursseille ja ensimmäinen on jo hiljan tehnyt näyttelyavauksensa pentuluokassa, ja vieläpä heti Balttiassa. Onnittelut Taralle (A.I Domina)  kadesta KP tuloksesta.

Kaapo ja Roope täyttivät 28.3. vuosia eli isä Kaapo 4 ja Roope 2 samoin kuin tietysti kolme muuta C pentueen sisarusta Mikki, Nano ja Pipsa. Synttäripäivänä sattui mukavasti myös Suomen Snautserikerhon vuoden Snautseri-kilpailun 2014 tulosten julkaisu. Kaaposta leivottiin näin Vuoden 2014 näyttelysnautseriuros ja vielä reilulla piste-erolla seuraavaan. Roope sijoittui tulokasluokassa neloseksi ja samoin saimme kasvattajakilpailussa nelossijan  eli aika hyvin pärjäsimme. Kasvattajakilpailussa pärjäämisestä saamme kiittää muutamia näyttelyissä, sekä terveys- ja luonnetutkimuksiin osallistuneita kasvattiemme omistajia.

C-pentueesta on nyt kaikki eli Roope, Pipsa, Nano ja Mikki käyneet terveystutkimuksissa ja ilahduttavasti kaikki ovat saaneet "puhtaat terveen paperit", joskaan eivät ihan huipputuloksia. 

Näyttelyrintamlla aloitimme viimeisen serttin metsästyksen Imatran KV näyttelystä Roopen täytettyä vaatidut kaksi vuotta. Näyttelyssä oli edustamassa myös isä Kaapo, joka tuli myös valituksi ROP:ksi. Roopen sertti ja valioituminen jäi harmittavan lähelle, eli ainoana avoimen luokan koirana ja sertin tavoittelijana sai kyllä Erin, mutta SA:ta ei Leni Finne antanut. 

Seuraava koitos oli Vaasan KV näyttelyssä 12.4. , missä tuloksena Kaapolle kolmossija ja Roopelle  pelkkä Eri ilman SA:ta.  Pitänee toivoa, että "kolmas kerta toden sanoo" Roopen osalta Tamperella. Samoin Pipsa lähtee yrittämään valioitumista, toivotavasti karva on ehtii näyttelykuntoon. Muutama muukin kohde on katsottuna.

Kaapo tuli ilmoitettua myös SSNK:n järjestämään luonnetestiin Helsinkiin 23.5 eli reissua piisaa kesää ja  perinteistä Erkkaria odotellessa.

mp

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuulumisia

Mukavaa Vappua kesää odotellessa

Torstai 1.5.2014 klo 7:36 - mp

Kevät on sujunut laumamme osalta vaihtevissa merkeissä. On ollut mukavia värikkäitä hetkiä, mutta myös vaikeita ja ikäviä tapahtumia.

Huhtikuun alussa jouduimme tekemään vaikean päätöksen iki-innokkaan Pertti sakemannin osalta. Pertin kunto alkoi hiipua ja sen roppa ei enää ajoittain pysynyt menevän mielen mukana. Halusimme Pertin lähtevän vielä omillaan liikkuvana ilman kärsimyksiä. Sannan avustamana toimitus toteutettiin kotioloista ja saattelimme Tiinan kanssa haikein mielin kahdestaan  Pertin Sanginjoelle pieneläinhautaan 3.4.2014.

Pitkään ei ehtinyt lauma olla yhtä pienempänä, sillä etelästä tuli tieto yhden kasvattimme tarvitsevan kipeästi hoitoapua. Muutaman puhelinsoiton jälkeen saimme ystävän avustamana Oonan asian hoitoon ja kävimme Sirpan kanssa hakemassa päiväseltään tytön Porin läheltä. Melkoinen reissu muuten edestakaisin.  Hyvin on iloinen tyttö sopeutunut laumaan ja saanut liikettä yllin kyllin ja pikkuhiljaa myös uuden "lookin" kesää odotellessa.

Huhtikuun lopulla 27.4. poikkesimme Vaasan KV näyttelyssä Kaapon, Roopen ja Pipsan osallistuessa omasta laumastamme. Mitään erityistä huippumenestystä tältä reissulta ei meille herunut. Pipsa oli tällä kertaa omiemme ykkönen junnuluoksassa"saaden" varasertin.

Positiivisena kokemuksena oli B-pentueen Kamun ( A.I. Body Guard) esiintyminen eka kertaa näytelmissä. Tuloksena avoimenluokan voitto , hieman pitkäksi ehtineellä karvalla EH tuloksin. Pena Siilinjärveltä oli myös mukana,  nyt jo valioluokassa sijoituen siinä neloseksi ja uroksissa 5-sijalla. Kasvattajaluokkaan emme osallistuneet vaikka neljä edustajaa olisi siihen löytynyt, koska tulos näytti jo ennakkoon selvältä.

Niin ja tulihan sieltä Vaasasta tuomisina Kaapon ja Turbon saavuttamat Snautserikisan ruusukkeet 2. ja 3. sijoista vuodelta 2013.

Ensimmäiset punkitkin on jo lödetty kevättrimmien lomassa. "Myrkkyjä" ei vielä ole kuitenkaan laitettu. Kevätmadotukset on hoidettu , turkkeja omilta ja vähän kasvateiltakin on laiteltu.

Näyttelyrintamalla on muutama ilmoittautuminen sisällä ja uusia suunnitellaan kelien lämpenemistä odotellessa.

Kiitos kasvattiemme omistajille osallistumisista tapahtumiin ja terveystutkimuksiin.

mp

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuulumisia