Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Kesän kuulumisia

Tiistai 8.7.2014 klo 17:54 - mp

Kylmän kesäkuun ensimmäinen reissu tehtiin vielä kylmempään Norjan Toromssaan kansainväliseen näyttelyyn. Reissuun lähtivät juniorikoiramme Roope ja Pipsa sekä jo kokeneempi Kaapo edustustehtääviin. Lisäksi mukaan tulivat turisteina Kalle ja Vilma.

Pitkä reissu eteni ilman isompia vastuksia ja sateisesen tuhruiseen keliin paikanpäällä oli jo ennakkoon osattu varautua. Osan suomalaisista tiedettiin tulevan linja-autokyydillä yötä myöten. Itse näyttely oli perinteisesti maailman pohjoisimmaksi mainitulla pikaluistelustadionilla. Kehät betonisella radalla, kuten ennenkin. Pysäköintipaikoista lähistöllä tuntui olevan kova uupelo ja järjestäjä pyrki häätämään asuntoautoilijoita yksi sinne toinen tuone, kuten monessa muussakin näyttelypaikassa. No kaikki meni lopulta ihan hyvin suomalaisella rauhallisuudella.

Näyttelyssä koiramme kaikki saivat hyvät arvostelut ruotsalaistuomarilta. Kaapo oli urosten ykkönen, rotunsa paras ja eteni ryhmäkehiin, mistä vielä tuloksena RYP4 sijoitus. Roopelle urosten kolmossija ja varasertti. Sertin vei kakkoseksi sijoittunut valioissa kisannut"naapurin Ransu" Myös narttujen sertti ja cacib menivät suomalaiskoira Mihan Savonmuanhilimalle.  Eli kisat ois voitu järjestää tällä kertaa sijoitusten perusteella täällä vähän lähempänäkin. Yötä vasten sitten sinniteltiin takaisin Kempeleeseen.

Seuraava reissu päiväseltään Rovaniemen juhannusnäyttelyyn. Kisaan oli ilmoittautunut kaikestaan 17 snautseria, mutta neljä narttukoiraa oli jostain syystä luovuttanut. Tuomarina georgialainen  George Schogol. Juniori uroksissa olivat veljekset Roope ja Nano. Molemmat saivat erin ja Sa:n. Nano tällä kertaa ykköseksi ja lopulta myös sai eka SERTI:n Pu3 sijoituksin. Valiouroksissa olivat mukana Kaapo ja tuttu turbonpka Ransu. Tällä kertaa Ransu tuli ykköseksi ja Kaapo jäi toiseksi. Narttujen osalta Pipsa sai Erin ilman Sa:ta, kuten kaikki muutkin nartut ja näin VSP jäi jakamatta.

Suraavan reissun tekivät Sirpa ja Jossu Jällivaaraan henkilöautokyydillä ja hotellimajoituksin. Perinteinen menestys tänä vuonna jäi saamatta kolmikolla Kaapo, Roope ja Pipsa. Rovaniemellä taakse jääneet venäläiset koirat veivät tällä kertaa estiläisen tuomarin suosion ja kärkisijat Muurmanskiin. Kaapo siis urosten kolmonen ja Pena nelossijalla.

Viime viikonloppuna 6-7.7 pistäännyimme Posiolla, missä mukana kaikki viisi omantalon asukkia. Miltei hellesäässä opettelimme ja testasimme koirauintia Kitkajärvessä. Oona osoittautui joko synnynnäiseksi uimariksi tai on jossain harjotellut. Muut neljä, eli Roope, Kaapo, Turbo ja Heta  takoivat etusillaan pinnan päältä vettä ja oikeaa uintia tuli vain pätkittäin.

Seuraavat näyttelykoitokset ovatkin sitten pian tällä Oulussa ja Kokkolassa, jospa siellä menisi vähän paremmin.

mp

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttelymatkat ym.