Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Pentujen luovutus lähestyy ja vauhti kiihtyy.

Sunnuntai 28.12.2014 klo 15:17 - mp

D-pentueen kuulumisia

Joulu oli ja meni. Kyllä on aika rientänyt nopeaan viimeiset kuusi viikkoa, ei ole "ehtinyt" paljon kylillä laukata, eikä metsässä touhuilla, vaan pentujen ja isoisten huoltoa on piisannut ihan riittävästi. Kotisivuille olen muutaman kuvan saanut laitettua ja pienet tilannetiedotukset kirjailtua. Enemmänkin ois varmaan saanut infoa jakaa sivuilla kävijöiden määristä päätellen.

Tänään pennut ovat kuusiviikkoisia ja tarkoitus on pitää pentue kasassa kahdeksaan viikkoon. Aamusella punnitsimme katraan yksitellen ja kolmen kilon molemmin puolin painoivat, muutama yli ja muutama vähän alle. Kaikki näyttävät voivan hyvin. Ruokailun jälkeen alkaa noin vartin ralli, jossa painetaan vauhdillla. Välillä syli- pysty- ja mattopainia kaikki kaikkia vastaan.

Sanomalehtipaperia kuluu rutosti, kun kovien pakkasten johdosta ei vielä kovin montaa ulkoilureissua ole pystynyt järkkäämään. Nytkin mittarissa -18 astetta, ei sinne huvita itsekään pitemmäksi aikaa avojaloin käppäilemään lähteä. Osa pennuista kyllä selvästi pyrkiikin ulos emän perään, mutta täytyy koittaa itse olla vähän jarruna ovella. Pennunhoitajan huippuhetkiä, kun ehtii korjata pehmeän tortun talteen ennen, kuin toinen pentu ehtii sen talloa ja levittää.

Olen koittanut seurailla pennuista luonteenpiirteitä, mutta mitään isoja eroja niissä ei ainakaan vielä ole ilmennyt. Pari tyttöpentuaja yksi pojista vaikuttavat hyvin uteliailta uusiin asioihin tutustumiessa. Yksikään ei ole osoittautunut "vellihousuksi", joka ei uskaltaisi vikisemättä mihinkään uuteen tai outoon tutustua. Myös isot koiramme ovat suhtautuneet pentuihin hyvin asiallisesti, joskin niiden ydessäoloa on kyllä tarkasti valvottu. Pojat kun eivät oikein tykkää pentujen kiivaista imemisyrityksistä ja jahtaamiseta.

Pentujen lääkärintarkastus ja sirutus on varattu 5.1. päiväksi. Rekisteröinti sen jälkeen kennelliitossa vienee muutaman päivän, ainakin edellisen pentuueen osalta paperit tuli parissa päivässä.

Varaustilanne tätä kirjoitettaessa on, että kaksi poikaa ois vielä vapaana ja yksi tyttö. Pentuja ei ole vielä kenellekkään nimetty, vaan odotetaan lääkärin lausumat ja kunkin varaajan toiveita kyllä kuullen jokainen saanee sen oikean snautserin alun.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: D-pentue