Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

E-pennut

Lauantai 26.12.2015 klo 19:24 - Johanna


Kurkistus pentujen elämään

Niin vain on yhdeksän viikkoa mennä vierähtänyt pentusten kanssa. Pisa synnytti 11 pentua (6+5) 26.10.2015. Ensimmäiset viikot oli rauhallista aikaa ja Pipsa-mamma hoiti pennut erittäin hyvin ensikertalaiseksi. Itseäni hieman hirvitti tuo pentueen koko ja se, että miten Pipsalla riittää maitoa koko katraalle. Kaikki sujui hyvin ja lisäruokintaa tarvittiin vasta kun siirryimme kiinteääruokaa maistelemaan n.3 viikon iässä.

Kun pennut saavuttivat neljän viikon iän alkoi vauhti lisääntyä ja reviiri laajeta nopeasti. Aika kului nopeasti ja oli mahtava seurata lauman kehitystä. Kenneltyttö Jonna otti heti vahvan roolin aamuruokinnoissa ja pentujen sotkujen siivouksessa sillä totesimme heti alkajaisiksi että mikäli aikoisin hoitaa myös päivätyöni niin yksin ei näistä vesseleistä hetkessä selviä, sen verran aika vievää on tuo pentusten hoito.

Kuuden viikon ikään kun päästiin saimme eläinlääkärin vierailulle ja pennut saivat sirut sekä pennut tarkastettiin ja terveiksi todettiin. Ulkoiluharjoituksia on tehty pihalle rakennetussa aitauksessa ja aika mukavasti jo tarpeita tehdään myös ulos.

Olemme pyrkineet sosiaalistamaan pentuja mahdollisimman paljon ja mielestämme onnistuneet siinä erittäin hyvin. Pentuja on trimmattu jo muutamaan otteeseen ja totuteltu käsittelyyn pöydällä. Ruokinnassa mentiin aika pitkään "pentuvatien" avulla sillä 11 erillisen ruokakupin saaminen lattialle yhtäaikaa vaati useamman ihmisen apua;)

Ensimmäisen kerran näistä kenneliimme syntyneistä viidestä pentueesta päätimme teettää pennuille pentutestit. Testaajana toimi Sirja Dimitroff joka on harrastanut jo 90-luvun alkupuolelta harrastuskoirien parissa. hänellä oli käytössä mielenkiintoinen testi ja sopiva ajankohta löytyi pentujen ollessa 7 viikon iässä. Testissä seurattiin mm. pennun toimintakykyä ja rohkeutta sekä viettejä. Yksi syy pentutestaukseen oli myös se, että pystyisin valitsemaan mahdollisimman oikeat pennut oikeisiin perheisiin. Vaikaa pentue vaikutti omiin silmiin hyvin tasavahvalta ja kaikki pennut olivat reippaita ja kontaktinhakuisia niin pieniä eroja löytyi mm.vietikkyydessä ja ahneudessa.

Joulunalla tuli täyteen 8 viikon ikä ja suurin osa pennuista pääsi omiin koteihinsa. Kaikki narttupennut ovat siis jo löytäneet kodit ja kaksi urosta on myös päässyt jo maailmalle. Vielä neljä reipasta poikaa etsii kotia.

Kasvattajana voin olla erittäin tyytyväinen tähän pentueeseen ja näihin pennunomistajiin, jotka jo saavat nauttia uudesta laumanjäsenestä.

 

Avainsanat: pennut


Kommentit

30.11.2017 16:25  bonuskoodi vedonlyönti

suuri postitse, kiitos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini