Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Syksyn satoa

Sunnuntai 13.12.2015 klo 14:54 - mp


Syksyn satoa

Paljon on ehtinyt tapahtua edellisestä infosta, kerran jo kirjailtu yhteenvetokin häipyi bittiavaruuteen ja siitä suivaantuneena on kirjailut jääneet vähän retuperälle.

Pipsan astutusreissu elokuulla oli onnistunut ja ajoitus sattui jälleen nappiin, kuten E-pentujen osalta on voitu jo todeta. Pennut alkavat olla kohta luovutusiäisä. Lääkärin tarkastuksessakaan ei mitään ihmeempiä puutteita ilmennyt ja pentujen "luonnetestit" ovat käynissä parhaillaan. Vielä on muutama urospentu vapaana. Nartut ovat jo näillä tiedoin kaikki varattuina.

Laumaan tuli syksyn aikana parikin täydennystä, eli oma kasvattimme Alma B-pentueesta siirtyi ainakin toistaiseksi meille muiden partasuiden joukkoon. Alman omistajan opiskelun ja olosuhdemuutosten takia yhteisymmärryksessä päädyimme paluumuttoon. Pieniä sopeutumisongelmia nartuilla tuntuu olevan lähinnä äiti/tytär akselilla. Aika näyttää miten jatko sujuu. Alman on hyvin energinen leikkisä tyttökoira ja hallitsee myös tokon alkeet sekä ovien aukaisut molempiin suuntiin. 

Toinen yllätyslisäys tulikin nyt muutama viikko taaksepäin eli Norjasta saapui näyttelymatkalle Jyväskylään entuudestaan tuttu  ystävämme Anne, joka kasavattaa snautserien lisäksi meksikon karvattomia koiria. Mukanaan hänellä oli 11 viikkoinen Viikinki -nimnen poikapentu, joka oli "tilattu" kuulemma kirjoittajalle myöhästyneenä syntymäpäivälahjana. Tämä tuli kyllä "yllättäen ja pyytämättä" kuten joku poliitikko aikanaan asiansa ilmaisi. No eihän siinä mikään auttanut, kuin hyväksyä karvaton poika, kun tänne asti oli tuotuna. Hyvin reipas jo rohkea tuntuu olevan eikä ujostele partasuiden seurassa. Nämä pohjoisen kelit vaan eivät Kingiksi ristittyä  tunnu miellyttävän, ulkoilureissut tahtovat jäädä melko lyhyiksi. Pitäneekö alkaa pojalle villapaitoja hankkimaan kesää odotellessa.

Näyttelyrintamalla on ollut paremmin hiljaista. Messariinkaan ei tullut lähdettyä pentukiireiden ja lauman kasvuun vedoten. Onneksi kavateista yksi oli kenneliäämme edustamassa ja hyvin onnistuikin. Hieman yllättäen ainakin meikälle tuli tieto Taran eli A.I.Dominan juniorivoittajaksi valinnasta yhdentoista muun toinen toistaan laitetumman junnunartun joukosta. Tarahan on ehtinyt kyllä saavuttaa jo Balttian ja Valkovenäjän näyttelyistä erinäisiä titteleitä, eli ei siinä mielessä ollut ensikertalainen, mutta karva alkoi olla jo ylipitkässä kunnossa. Onneksi sattui tanskalainen tuomari, joka tunnetusti arvostaa hyvää liikettä ja koiran rakennetta enemmän kuin pelkää ulkoista olemusta.

Myös muilla kasvateillamme kuuluu menevän ihan hyvin. Tämä lämmittää kovasti joulumieltä ja antaa virtaa tulevaan vuoteen valmistautuessa.

Mp

 

 

 

Avainsanat: Kuulumisia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini