Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Kesäkuun kuulumisia, Erkkari, Roi, Tromssa ..

Perjantai 3.7.2015 klo 18:46 - mp


Alkukesä on ollut kylmää ja kiireistä, ettei ole ehtinyt paljon syventyä kirjailemaan reissuistamme. Tässä pieni katsaus tapahtumiin.

Aloitimme kuukauden Erkkarilla Turun liepeillä Tuorlassa. Paikka oli ensinnäkin erinomainen ympäristöineen ja näyttelyjärjestelyineen. Matkasimme paikalle Sirpan kanssa mukanamme seitsemän (7) snautseria eli neljä oman ruokakuntamme edustajaa ja kolme Jossun koirulia. Turussa treffasimme lomamatkalta juuri palanneet  Johannan, Jonnan ja Viivin matkatavaroineen, eli auto alkoi olla melkolailla täyteen buukattu.

Näyttelyssä meiltä oli edustamassa Kaapo ja Roope valiouroksissa, Turbo eka kertaa veteraaneissa ja Heta jälkelaisryhmänsä vetäjänä. Pipsa kisasi myös narttujen valioissa.  Kasvatteja oli sopivasti Pena ja Oona, saimme näin myös kasvattajaryhmän kasaan. Tuloksiltaan näyttely meni todella hyvin eli kaikki koirat saivat Eri arvostelut ja sijoittuivat luokissaan kärkisijoille. Kaapo kolmoseksi, samoin Turbo kolmoseksi ja Oona myös avoimessa luokassa kolmas. Pipsan menestysputki jatkui ja se oli jälleen narttujen ykkönen, mikä on kyllä kova noteeraus maan huippukoirien joukosta. Erityisesti lämmitti kasvattaja- ja jälkeläisryhmiemme menestys, eli Kasvattajissa kolmonen ja molempien rotujen Jälkeläisryhmistä kakkoseksi.

Pienen hegähdystauon jälkeen vuorossa olikin perinteinen Juhannusnäyttely Rovaniemellä ja sieltä suoraan seuraavaksi päiväksi Norjaan Tromssaan. Rovaniemen näyttely tuloksiltaan oli huippua, eli Kaapo rotunsa parhaaksi ja Pipsa jo ties monennenko kerran peräkkäin VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Turbo oli veteraanien ykkönen. Ei auttanut kuin jäädä odotteleen molempien poikien kanssa isoa kehää ja matka Norjaan viivästyi muutamalla tunnilla. Mukana oli myös kasvattimme Nano, mutta valioitumiseen vaadittava sertti jäi vielä odottamaan Eri:n tuloksesta huolimatta. Rotukehän arvosteli Niksa Lemo asiansa osaavasti ja ripeästi. Ryhmäkehässä snautserien erikoistuomari Salohalla  ei sijoittanut yhtään snautserirotua  kärkisijoille.

Tromssaan matka meni miltein "yhden pysähdyksen" tyyliin ja olimme perillä puolilta öin. Näyttelypaikka oli muuttunut aiemmista vuosista tilavammalle kenttälle, joskin telttapaikat olivat kyllä hakusessa kentän laitamilta. Snautserien arvostelu alkoi vasta iltapäivällä ja mukana oli miltei samat koirat kuin edellisenä päivänä Rovaniemellä. Kaapo oli myös valioiden ja urosten ykkönen ja ainut urosten CK:n saaja. Tuo kuvastanee tuomarilinjaa tuolta päivältä. Nartuissa Pipsa sijoittui kolmanneksi. Turbo oli veteraanien ykkönen. ROP-VSP kisa meni vähän lörinäksi, kun Kaapo sekosi täysin "jostain syystä" venäläisen nartun läheisyydessä ja jäi suosiolla kakoseksi. Isonkehän odottelua taas muutama tunti ja Turbon vuoro veteraaneissa oli melko loppupäässä. Sijoitus samoin kuin Rovaniemellä 8 parhaan joukkoon, mutta ei palkintosijoille 1-4. Paluumatkalle pääsimme vuonojen maasta illansuussa ja pysähdyimmekin sitten Muoniossa jatkaaksemme aamulla uusin silmin kohti Ylitorniota, minne Jossu jäi viikoksi "työharjoitteluun" tuttavien kaupalle. Reissulle tuli mittaa noin 1700 km.

Melkein viikon paussi ja taas mentiin, nyt suuntana Jällivaara Pohjois-Ruotsissa. Matkalta poimimme Johannan kyytiin ja mukana jälleen koko seitsikko koiria. Jällivaaran tavoittenna oli lähinnä saada tuoreille valioillemme Roopelle tai Pipsalle Ruotsin sertti ja muille mahdollisimman hyviä sijoituksia tietenkin. Aamusella selvisi luettelosta, että kovia on kilpakumppanit. Uroksissa mm Turbon jälkeläinen Ransu. Nartuissa Norjassa ykköseksi sijoittunut venäläinen Zarina ja monta muuta valiokoiraa. Mietimme jo pitäsikö Kaapo jättää autoon, Roopen sijaa ajatellen, mutta päätimme lähteä kuitenkin kaikilla pojilla mukaan, kun on kerta ilmoitettu. No hyvinhän se sitten meni. Kaapo oli jälleen urosten ykkönen ja mikä parasta Roope kakkonen. Tämä tiesi sitä, että Roope sai sertin ja myös vara-cacibin, joka muuttuu cacibiksi Kaapon ollessa jo KV-valio. Turbo täydensi kolmossijallaan urosten menestystä ja oli jälleen *ROP-veteraani.  Pipsa sijoittui narttujen kakkoseksi saaden sertin ja vara-cacibin. Ykkönen oli myös nyt venäläinen Zarina, eli Norjan tilanne ROP-VSP kisassa meni uusiksi. Kaapo jäi myös tällä kertaa "hopealle" , joskaan ei tällä kertaa "keulinut" aivan Norjan tyyliin.

Lopputuloksena kuitenkin huikeat kaksi Ruotsin valiota (Roope ja Pipsa) ja ainakin yksi Cacib Roopelle ja mahdolliseti myös Pipsalle.(riippuen Zarinan KV-valioitumisen ajankohdasta)

Norjan ja Ruotsin reissut tehtiin muuten poikkeuksellisesti ilman isompia vesisateita, joskin kelit olivat kyllä muuten kalseat. Kuvapalvelut olivat melko vähisiä, kun ei ollut vakiokuvajaajia mukana.

mp

 

  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini