Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Hesan reissu

Keskiviikko 27.5.2015 klo 19:24 - mp


Helsingin reissulla "kaksi kärpästä samalla iskulla", eli Kaapon luonnetesti lauantaina ja kolmikon Kaapo, Roope ja Pipsa osallituminen Royal Canin nimellä kulkevaan Kv näyttelyyn seuraavana päivänä.

Snautserikerhon järjestämään luonnetestiin päätimme osallistua, kun Kaapolla jäi reilu vuosi sitten jo valmis ilmoittautuminen Oulussa käymättä Ruotsin näyttelymenestyksen vuoksi. Testejä ois ollut kyllä lähempänäkin, mutta pitäähän oman rotujärjestön testiä suosia ja lisäksi tiedossa oli  B-pentueen kasvattimme Sumun osallistuminen nyt samaan testiin.

Ajelimme perjantai-illan kuluessa koko koiralaumamme kanssa Oulunkylän testipaikalle, missä tapasimme testin pääjärjestelijät Kimmon ja Anun autokunnan. Paikka miltei keskellä Helsinkiä oli yllätys, ympärillä rehevää miltei koskematonta luontoa suurine puineen, polkuineen ja kallioineen. Saimme rauhassa yöpyä askarissa ja aamulla olimme valmiina testipaikalla Doberman-yhdistyken alueella.

Kaapon testi sujui ilman suurempia yllätyksiä, joskin toimintakyky tuli arvioiduksi pieneksi. Kelkkaan Kaapon tutustuminen tuntui olevan melko hidasta, eikä pimeässä huoneessakaan poika hötkyillyt kiireellä isännän luokse. Tuomarien mielestä myös puolustuhalu oli "halutonta". Pisteitä tuli kokonaisuudessaan 123 ja testistä hyväksytty tuolos. Pääasiana ettei missään osa-alueessa koiralle jäänyt jäljellejäävää hyökkäyshalua ja se oli laukausvarma. Taistelunahaluakin yllättäen löytyi 20 p verran. 

Sumun testivuoro oli iltapäivällä ja se sujui myös ilman yllätyksiä. Pöytäkirjaan tuli miltei samat merkinnät kuin Kaapolla ja hyväksytty tulos 125 pistein.  Seinätestissä Sumua ei meidän mielestä ehkä uhattu loppuun asti ja hammaskalusto jäi näyttämättä. Sumu todettiin myös laukausvamaksi. Mukava oli tavata Sumun isäntäväkeä ja nähdä myös perheen uusi tulokas Deli

Järjestelyt testipaikalla oli vähin miehityksin hoidettu hyvin ja ilmapiiri oli leppoisa. Palautteet tuomareilta tulivat positiiviseen sävyyn. Myös tarjoilut paikanpäällä olivat maukkaat siitä kiitos Anulle. Yllättävän paljon oli ennakkovaraajaista jäänyt pois ja snautserien osanotto oli myös korkeintaan puolet osallistujista, vaikka snautsereita tuntuisi Etelä-Suomesta löytyvän.

Sunnuntain KV näyttelyyn oli ilmoittautunut peräti 27 snautseria. Kehä alkoi vasta puolilta päivin ja sateen uhkaa oli ilmassa.

 Valioluokan uroksia oli aluperin seitsemän ja pari vielä noussut avoimesta luokasta Roope niiden joukossa. Luokan avasikin Roope saaden tuomari Elena  Ruskovaaralta Eri:n ja matka kilpailuokkaan oli auki. Eri:n arvosteluja tuli seuraavillekin, kunnes Kaapon vuoro tuli ja kansan kohahtaessa arvostelun ollessa EH. Arvostelussa tuomari näki kaapon liikkeessä löysyyttä, ryhdissä toivomisen varaa ja mm. häntäkään ei ollut moitteeton?? Oisko edellisen päivän luonnetesi vaikuttanut Kaapon normaalisti aktiiviseen olemukseen ja liikkeeseen. Myöskään Roope ei sijoittunut neljän joukkoon kovatasoisessa kilpailuluokassa, jonka muuten voitti D-pentueen isä Hopo.

Myös nartuissa oli tunkua valioluokassa eli kymmenkunta toinen toistaan ehompaa narttua oli mukana Pipsa niiden keulilla avoimesta luokasta nouseena. Hyvin meni Pipsan avaus ja tuloksena Eri ja nelos sija kippailuluokassa SA:n kanssa. Pipsa piti myös paikkansa parasta narttua valittessa ollen siis PN4 ja moni tähän asti hyvin menestynyt valiokoira jäi tällä kertaa sen taakse. Pipsan kanssa on mukava olla kehässä, kun antaa sen olla oma itsensä eikä yritä itse liikaa asetella tai häslätä esim. ruuan kanssa, niin hyvin menee.

 

mp

  

Avainsanat: luonnetesti ja näyttelyt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini