Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Pipsa räjäytti pankin

Keskiviikko 6.5.2015 klo 18:39 - mp


 

Tampereen KV 3.5.2015 näyttelyyn lähdimme vähän epävarmoin tuntein. Saapa nähdä miten rodun erikoistuomari Soile Bister ensi kertaa arvostelee Kaapon ja mitä hän tykkää juuri kaksi vuotta täyttäneestä kasvatistamme Pipsasta. Tiedossa oli lisäksi runsas osanotto (18) rodun menestyneitä "kilpakumppaneita", jotka tarkemmin selvisivät vasta kehän laidalla.

Snautserien vuoro oli vasta loppupuolella ja näin jäi hyvää aikaa tutustella ja vaihtaa kuulumisia kehän laidalla entuudestaan tuttujen ja uusienkin rodusta kiinnostuneiden kanssa. Kehässä oli päätuomarin lisäksi kaksi tuomariharjoittelijaa ja ehkä senkin vuoksi linja näytti olevan kohtalaisen tiukka eli punaisia vilautuksia ei kovin usein kehäsihterii päässyt heilauttelemaan aiempien rotujen aikana. Mustia keskareita oli muuten vain kaksi.

Pippuri/suola keskarit aloitti kaksi pentuluokan Seladys Kennelin kasvattia. Molemmat saivat kunniapalkinnon (KP)

Juniori uroksia ei ollut yhtään ja nuorissakin  vain yksi uros. Samoin avoimessa luokassa oli yksi uros, toisen ehdittyä jo valioitua. Näistä ei kukaan selvittänyt tietään PU-kisaan eli eivät saaneet tarvittavaa SA:tulosta. Tässä vaiheessa tuli mieleen, että oliskohan Roopekin pitänyt ilmoittaa, mutta se nyt tällä kertaa jäi tekemättä.

Valioluokassa olikin sitten paikalla neljä urosta. Näistä vain Hopo ja Kaapo saivat SA:n, Hopon tultua valituksi myös luokan ykköseksi ja Kaapo toiseksi. Veteraaneissa oli kestomenestyjä D.O His Majesty, Huugo,  joka sai myös SA:n. Paras uros kisassa järjestys pysyi myös samana.

Nartuissa aloitti juniori, joka sai heti Sa:n ja seuraavana olikin vuorossa Pipsa avoimessa luokassa saaden myös ERi:n ja SA:n. Muita sertin tavoittelijoita ei sitten jäänytkään ennen valioluokkaa. valionarttuja oli ilmoitettu neljä, mutta vain yksi niistäkin sai SA:n. Paras narttu kisaan siis vain kolme koirakkoa. Jännäsimme lähinnä kakkostilaa eli serttiä, mutta tällä kertaa Pipsa "räjjäytti pankin" eli tuli valituksi PN ykköseksi eli sai  Cacibin, Sertin ja tuli näin Suomen muotovalioksi. Lisäksi luokkavoitosta tipahti vielä yksi finnsiegerkiinnitys. 

Rotunsa parhaaksi valittiin D-pentueemme isä Hopo, eli Delonnix Cormick ja pipsa siis VSP:ksi. Lopussa tuomari totesi, että olisi kaivannut Pipsalta vielä enemmän tempperamenttia. Kyllä sitäkin varmaan löytyisi, mutta parempi rauhallinen olemus ja hyvä liike. Saapa nähdä tuleeko Pipsasta meitin uusi näyttelymenestyjä kunhan saa vielä vähän lisää muskeleita. Pipsa on esiintynyt aika säästeliäästi näyttelyissä, vain seitsemän kertaa. Kaikista näistä se on saanut Eri:n ja ollut myös luokkansa ykkönen.  "Ei huono", totesi kilpakuppani reilusti kommentissaan.

Ajokelit olivat hyvät ennusteista poiketen, vain pieniä sadetihkuja paikoitellen. Näyttelypaikka Pirkkahallissa oli hyvä, ilmava ja tilava. Myös pysäköinti oli hyvin järjestetty.

 

 

Avainsanat: näyttelyt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini