Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Helsinki World Dog Show 2014

Sunnuntai 10.8.2014 klo 9:16 - mp


Maailmanvoittajanäyttely

Olimme ilmoittaneet kaikki viisi snautseriamme Helsingissä 8.-10.8.2014 järestettävään FCI:n maailmanvoittajanäyttelyyn. Kaikki ei mene kuitenkaan aina niin kuin on suunnitellut. Edellisen viikonlopun Kuopion näyttelyreissulla rikkoontuneen asuntoautomme jäädessä Kuopioon korjattavaksi oli epävarmaa pääsemmekö lainkaan osallistumaan kyseiseen ikimuistoiseen kisaan. Onneksi saimme entuudestaan tutulta vuokralle iäkkään mutta teknisesti hyvin toimivan askarin kohtuuhintaan. Tilaa autossa ei kuitenkaan oikein löytynyt viidelle partasuulle ja jouduimme jättämään Turbon, Hetan ja Pipsan kotijoukkoihin. Mukaan siis lähtivät Kaapo ja Roope

Matkaan lähdimme jo keskiviikona suuntana ensin Kuopio, missä siirsimme askariimme jäänyttä tärkeää näyttelykamaa mukaan. Samalla käytiin neuvonpitoa auton korjaussuunnitelmasta ja -vaihtoehdoista. Tämän jälkeen palasimme jälleen illaksi Siilinjärvelle peruspenan porukan seuraan,(lue riesaksi). Ilta meni mukavasti naatiskellen grillimestari Jyrkin maukkaita antimia ja seuraavan päivän ohjelmaa suunnitellen.

Torstaina jatkoimme aamupäivällä Heinolaan, missä oli tärskyt Annen luona. Pojat saivat ulkoilla ja samalla parrat tuli pestyä ja vielä pientä karvojen siistimistä molemmille. Illan kuluessa jatkoimme vielä itse pelipaikoille Messukeskuksen parkkiin, missä tapasimme Sintun porukan. Mukavaa jutustelua pääasiassa koirista ja koiranäyttelyistä piisasi kahvitellen.

Perjantai itse näyttelypäivä alkoi heti ovien avauduttua 07 häkkien viennillä kehän laidalle, sillä ahdasta oli odotettavissa reilun 150 snautserin osalta. Koirien kanssa siirryimme sisätiloihin vasta myöhemmin. Itse näyttely alkoi narttujen osalta 9 aikaan ja oli mukava aluksi seurata junnunarttujen esiintymistä viereisessä kehässä.

Urosten kehä alkoi pyöriä 10 aikaan ja Roope oli heti toisena puertorigolaisen Roberto Velez-Picon arvosteltavana. Jatkoon mentiin ERI arvostelulla. Tämän jälkeen odoteltiinkin tovi vielä 18 jäljellä olevan junnun arviointia ennen kilpailuluokkaa. Suurin osa sai yksilöarvostelussa erin ja loppukisaankin selvisi liki 20 toinen toistaan hyviä koiria. Tällä kertaa ei onni enää meitä suosinut, eli ei selvitty kärkisijoille. Saadussa arvostelussa ei ollut moittimista, joskin tuomarin toive Roopelle vielä pitempää kaulaa vähän ihmetytti.

Tämän jälkeen seurasi jälleen odottelua ja jännäystä miten narttujen/urosten kehät etenevät, koska Anne oli luvannut esittää Kaapoa, mutta samaan aikaan oli myös Ellin esiintyminen viereisessä kehässä. Piti tehdä varasunnitelma, eli Sirpa esittää Kaapoa ainakin alkukisassa ja meikä sai kunnian esittää Penaa. Näillä sitten mentiin. Pena sai heti keulilta Erin ja näin jatkoon isoon porukkaan valioita, joita oli ilmoitettu kaikestaa 30.  Samoin Kaapo Sirpan viemänä selvisi puhtaasti jatkoon.  Kilpailuokkaan Kaapo saikin Annen narunpäähän ja nousi myös loppupeleihin  kuuden parhaan keulille. Tässä vaiheessa alkoi kämmenet hiota kehän reunalla, mitenkähän tässä käy. Piti toivoa parasta, mutta pelätä pahinta ja niinhän siinä sitten kävi, että lopussa tuomari nosti peräpäästä yhden ulkomaalaisen keulille valioiden ykköseksi.  Lopullisessa voittajanvalinnassa eli Cacib kilpailussa taas Kaapoa esitti Sirpa, koska Anella kisa jatkui narttukehässä. Oli jo arvattavissa, että voittajaksi tulee ko valioiden voittaja ja nyt kisattiin vara-Cacibista, minkä Kaapo myös sai,  eli Kaapo tuli "res World Winneriksi 2014", mitä titteliä jotkut näyttävän käyttävän. Mahtava suoritus sinänällään, eikä ollut kaukana voittokaan.

Kasvattajaluokkaan emmen valitettavati pässeet osallistumaan, kun koiria ei poisjääntiemme takia ollut tarpeeksi mukana omaan eikä Pfefferin ryhmään.

Paluumatka alkuruuhkien jälkeen eteni ihan kivasti tapahtumia kertaillen kahden pysähdyksen taktiikalla.

mp

 

Avainsanat: näyttelyt ym.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini