Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

Oulu ja Kokkola 12-13.7.2014

Torstai 17.7.2014 klo 9:01 - mp


Turbon viikonloppu

Edellisessä kirjoituksessa lopussa toivoin hieman parempaa menestystä Oulun ja Kokkolan Kv näyttelyistä ja sehän toteutui Turbon ensiesiintymisenä tälle vuodelle, mikä meni "putkeen".

Oulun näyttelyyn oli ilmoitettu omista koirista vain valiot Kaapo ja Turbo, lisäksi Kaustisilta Kamu oli mukana jo avoimessa luokassa. Poika oli hyvässä karvassa ja näytteyesintymistäkin oli treenattu. Posiolta Nelli oli poissa kyytiongelmien takia. Kisaan oli ilmoittautunut 12 p/s snautseria Saija Juutilaisen tuomaroitaviksi, kuusi molempia sukupuolia. .

Itse näytelmä eteni Kamun osalta ihan hyvin Johannan esittämänä, joskin komearaamisen pojan mittauksessa tuomari sai yllättävän suuren lukeman 52,5 cm, mikä tuntui aiempiin mittauksiimme verrattuna pari senttiä korkeammalta, liekkö mitan alapää sattunut kaviouran koloon. Itse arvostelu oli tosi hyvä vaikka Eri jäi vielä saamatta.  Valioissa Kaapo ja Turbo olivat keskenään kisaamassa. Sirpa Kaapon kanssa ja Jossu Turbon handlerina. Tällä kertaa Turbo oli ykkönen ja molemmille ERi+ Sa. Turbo pysyi myös paras-uros kilpailussa keulilla ja jatkoi myöhemmin vielä rotunsa parhaaksi ja nuortenluokan narttu Peppi, FF Dark Daydream tuli VSP:ksi.

Seuraavaksi päiväksi olikin siirryttävä sitten Kokkolan samalla kokoonpanolla Marjo Järventölän arvosteltaviksi. Lähdimme hyvissä ajoin norjalaisvieraamme kanssa köröttelemään peräkanaa Kokkolan raviradalle. Näyttely oli perinteisesti järjestetty radan keskustan hyvälle nurmialustalle tilaviin kehiin. Autot saatin ympäröivälle raviradalle lähelle kehiä. Päivä eteni pitkälle puolenpäivän jälkeen vuoroa odotellessa ja vähän huolestuneena totesimme molempien rotujen, Annen meksikolaisten ja meidän snautserien etenevän sunnilleen samaa tahtia ja lisäksi yhden norjalaishandlerin oma rotu pyöri samaa tahtia.

No kaikki kuitenkin järjestyi Hannele Jokisillan arvostellessa meksikolaisia. Kehässä 2 kävi melkoinen säpinä, kun koiria jouduttiin vaihtaan pikavauhtia osa teltalta, osa kehän reunalta jne. Tuloksena kuitenkin huippu yksilöarvostelut ja Rop kasvattajaryhmä. Isossa kehässä kasvattajyhmänä pääsimme vielä seitsemän parhaan joukkoon, mutta ei ihan palkintosijoille.

Snautsereissa oli mukana 11 koiraa. Osa samoja kuin Oulussa ja muutama uusikin. Meikä sai kunnian aloittaa Kamun kanssa avoluoksassa ja hyvinhän se meni eli ERI ja Sa. Seuraavaksi olikin kiireesti saatava Turbo kehiin suoraan teltalta häksitä. No sekin meni hyvin ja tuloksena jälleen eilisen toisinto Turbo ykköseksi ja nyt Kaapo kakkoseksi valioissa. Pu-kisaan saimme Minna K:n avustamaan eli esittämään Kamua. Lopputuloksena Turbo Pu1 Kaapo Pu2 ja Kamu viitoseksi vara-sertin saaneena. Rotunsa paras kisassa tuomari tykkäsi hyvin siistiksi laitetusta narttukoirasta, joka menestyi vielä isossa kehässäkin. Turbolle näin VSP sijoitus.

Kelit olivat molempina päivinä melkoisen helteiset, mutta ukkoskuuroilta kuitenkin vältyttiin.

Avainsanat: näyttelyt ym.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini