Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

E-pennut

Lauantai 26.12.2015 klo 19:24 - Johanna

Kurkistus pentujen elämään

Niin vain on yhdeksän viikkoa mennä vierähtänyt pentusten kanssa. Pisa synnytti 11 pentua (6+5) 26.10.2015. Ensimmäiset viikot oli rauhallista aikaa ja Pipsa-mamma hoiti pennut erittäin hyvin ensikertalaiseksi. Itseäni hieman hirvitti tuo pentueen koko ja se, että miten Pipsalla riittää maitoa koko katraalle. Kaikki sujui hyvin ja lisäruokintaa tarvittiin vasta kun siirryimme kiinteääruokaa maistelemaan n.3 viikon iässä.

Kun pennut saavuttivat neljän viikon iän alkoi vauhti lisääntyä ja reviiri laajeta nopeasti. Aika kului nopeasti ja oli mahtava seurata lauman kehitystä. Kenneltyttö Jonna otti heti vahvan roolin aamuruokinnoissa ja pentujen sotkujen siivouksessa sillä totesimme heti alkajaisiksi että mikäli aikoisin hoitaa myös päivätyöni niin yksin ei näistä vesseleistä hetkessä selviä, sen verran aika vievää on tuo pentusten hoito.

Kuuden viikon ikään kun päästiin saimme eläinlääkärin vierailulle ja pennut saivat sirut sekä pennut tarkastettiin ja terveiksi todettiin. Ulkoiluharjoituksia on tehty pihalle rakennetussa aitauksessa ja aika mukavasti jo tarpeita tehdään myös ulos.

Olemme pyrkineet sosiaalistamaan pentuja mahdollisimman paljon ja mielestämme onnistuneet siinä erittäin hyvin. Pentuja on trimmattu jo muutamaan otteeseen ja totuteltu käsittelyyn pöydällä. Ruokinnassa mentiin aika pitkään "pentuvatien" avulla sillä 11 erillisen ruokakupin saaminen lattialle yhtäaikaa vaati useamman ihmisen apua;)

Ensimmäisen kerran näistä kenneliimme syntyneistä viidestä pentueesta päätimme teettää pennuille pentutestit. Testaajana toimi Sirja Dimitroff joka on harrastanut jo 90-luvun alkupuolelta harrastuskoirien parissa. hänellä oli käytössä mielenkiintoinen testi ja sopiva ajankohta löytyi pentujen ollessa 7 viikon iässä. Testissä seurattiin mm. pennun toimintakykyä ja rohkeutta sekä viettejä. Yksi syy pentutestaukseen oli myös se, että pystyisin valitsemaan mahdollisimman oikeat pennut oikeisiin perheisiin. Vaikaa pentue vaikutti omiin silmiin hyvin tasavahvalta ja kaikki pennut olivat reippaita ja kontaktinhakuisia niin pieniä eroja löytyi mm.vietikkyydessä ja ahneudessa.

Joulunalla tuli täyteen 8 viikon ikä ja suurin osa pennuista pääsi omiin koteihinsa. Kaikki narttupennut ovat siis jo löytäneet kodit ja kaksi urosta on myös päässyt jo maailmalle. Vielä neljä reipasta poikaa etsii kotia.

Kasvattajana voin olla erittäin tyytyväinen tähän pentueeseen ja näihin pennunomistajiin, jotka jo saavat nauttia uudesta laumanjäsenestä.

 

1 kommentti . Avainsanat: pennut

Syksyn satoa

Sunnuntai 13.12.2015 klo 14:54 - mp

Syksyn satoa

Paljon on ehtinyt tapahtua edellisestä infosta, kerran jo kirjailtu yhteenvetokin häipyi bittiavaruuteen ja siitä suivaantuneena on kirjailut jääneet vähän retuperälle.

Pipsan astutusreissu elokuulla oli onnistunut ja ajoitus sattui jälleen nappiin, kuten E-pentujen osalta on voitu jo todeta. Pennut alkavat olla kohta luovutusiäisä. Lääkärin tarkastuksessakaan ei mitään ihmeempiä puutteita ilmennyt ja pentujen "luonnetestit" ovat käynissä parhaillaan. Vielä on muutama urospentu vapaana. Nartut ovat jo näillä tiedoin kaikki varattuina.

Laumaan tuli syksyn aikana parikin täydennystä, eli oma kasvattimme Alma B-pentueesta siirtyi ainakin toistaiseksi meille muiden partasuiden joukkoon. Alman omistajan opiskelun ja olosuhdemuutosten takia yhteisymmärryksessä päädyimme paluumuttoon. Pieniä sopeutumisongelmia nartuilla tuntuu olevan lähinnä äiti/tytär akselilla. Aika näyttää miten jatko sujuu. Alman on hyvin energinen leikkisä tyttökoira ja hallitsee myös tokon alkeet sekä ovien aukaisut molempiin suuntiin. 

Toinen yllätyslisäys tulikin nyt muutama viikko taaksepäin eli Norjasta saapui näyttelymatkalle Jyväskylään entuudestaan tuttu  ystävämme Anne, joka kasavattaa snautserien lisäksi meksikon karvattomia koiria. Mukanaan hänellä oli 11 viikkoinen Viikinki -nimnen poikapentu, joka oli "tilattu" kuulemma kirjoittajalle myöhästyneenä syntymäpäivälahjana. Tämä tuli kyllä "yllättäen ja pyytämättä" kuten joku poliitikko aikanaan asiansa ilmaisi. No eihän siinä mikään auttanut, kuin hyväksyä karvaton poika, kun tänne asti oli tuotuna. Hyvin reipas jo rohkea tuntuu olevan eikä ujostele partasuiden seurassa. Nämä pohjoisen kelit vaan eivät Kingiksi ristittyä  tunnu miellyttävän, ulkoilureissut tahtovat jäädä melko lyhyiksi. Pitäneekö alkaa pojalle villapaitoja hankkimaan kesää odotellessa.

Näyttelyrintamalla on ollut paremmin hiljaista. Messariinkaan ei tullut lähdettyä pentukiireiden ja lauman kasvuun vedoten. Onneksi kavateista yksi oli kenneliäämme edustamassa ja hyvin onnistuikin. Hieman yllättäen ainakin meikälle tuli tieto Taran eli A.I.Dominan juniorivoittajaksi valinnasta yhdentoista muun toinen toistaan laitetumman junnunartun joukosta. Tarahan on ehtinyt kyllä saavuttaa jo Balttian ja Valkovenäjän näyttelyistä erinäisiä titteleitä, eli ei siinä mielessä ollut ensikertalainen, mutta karva alkoi olla jo ylipitkässä kunnossa. Onneksi sattui tanskalainen tuomari, joka tunnetusti arvostaa hyvää liikettä ja koiran rakennetta enemmän kuin pelkää ulkoista olemusta.

Myös muilla kasvateillamme kuuluu menevän ihan hyvin. Tämä lämmittää kovasti joulumieltä ja antaa virtaa tulevaan vuoteen valmistautuessa.

Mp

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuulumisia

Ikimuistoinen viikonloppu, valioita , voittajia ym

Sunnuntai 6.9.2015 klo 20:42 - Mp

Monta rautaa oli tulessa 22.-23.8.

     

Kylläpä asiat joskus kasautuvat saman viikonlopun osalle, mutta asiolla on tapana kuitenkin järjestyä. Ja niin siinä nytkin lopulta kävi vieläpä yli odotusten.

Penan omistajan kanssa oli sovittu, että kasvattajana avustamme Ruotsin Överkaliksin näyttelyssä käytön osalta, sen homman hoiti Sirpa tuloksekkaasti lauantaina 22.8. ja Kenneliin saatiin uusi Ruotsin valio.

Rovaniemellä oli mahdollisuus valioitua Nanolla ja Nellillä ja siellä onnistuivat molemmata saamaan kolmannen serttinsä ja olivat  vielä hienosti ROP ja VSP parina.

Saman viikonloppuna olivat reissussa Tallinnassa Johanna mukanaan  Kaapo ja juuri junnuikään ehtinyt Tara (A.I. Domina) omistajineen. Tallinnassa oli kaksipäviväiset kisat eli ensiksi kilpailivat Balttian voittajatitteleistä Tara täräytti heti eka näyttelyssä jymypaukun tullen valituksi useammasta eri maiden junnukoirista ykköseksi ja samalla Balttian juniorivoittajaksi. Kaapo oli tiukassa kisassa hopealla eli PU2. Serttikin jäi odottamaan, kun voittaja tarvitse sen

Seuraavana päivänä oli vuorossa Erkkari, missä oli sunnilleen samat koira kuin edelleisenä päivänäkin ja tuomarina suomalainen snautserituomari Salohalla. Tara jatkoi voittokulkuaan ja sijoittui myös paras narttu kolmoseksi., eli ensin Juniorivoittajaksi ROP juniori ja edelleen Bis4. Kaapon sija putosi edellisestä päivästä yhdellä eli nyt Pu3.

Samaan aikaan kotirintamalla oli jo suunnattava askarin nokkaa kohti etelää Pipsan astutusmatkalle. Mukana omat koirat , Pena ja pari kenneltyttöä Viivi ja Jonna. Sunnuntai iltaa vietimme Loimalla koiratapaamisen merkeissä ja maanaitai aamuna olimmekin jo valmiit paluumatkalle. Tästä tapahtumasta odottelemme vahvistusta ja palkintoa jälkikäteen.

Matkalla vielä treffit Penan omistajan kanssa Viitasaarella  ja illaksi kotiin. Olihan tuossa tapahtumia yheksi viikonlopuksi ihan nokko.

 

mp

PS. Loimaan treffien tuloksena Pipsan ja Ransun   hieno E-pentue. 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyitä

Heinäkuun herkkuja ,"huippuhetkiä"

Perjantai 31.7.2015 klo 22:26 - mp

Neljä KV näyttelyä miltei kotinurkilla,  kaksi Oulussa, Kemissä ja Ylivieskassa.

Saimme kolmeen näistä näyttelyistä kasaan myös menestyksekkäät kasvattajaryhmät. Tuloksiltaan näyttelyt menivät omilta ja kasvateiltamme todella hyvin , osin jopa yli rohkeimpienkin odotusten.

Kasvateista olivat mukana Oulussa B-pentueesta Pena, Hiski ja Nelli, jotka kaikki saivat Eri arvostelut molemmilta päiviltä ja edustivat kenneliämme kasvattajaryhmässä.

Oulusta tuli eka päivältä ROP-kasvattaja sijoitus ja KP(kunniapalkinto). Lisäksi Kaapo ja Pipsa sijoittuivat urosten ja narttujen kakkosiksi. 

Oulun toinen näyttelypäivä oli Kaapon juhlaa, eli ensin ROP sijoitus ja isossa kehässä vielä ryhmävoittajaksi. RYP1  eli näimme harvinaista herkkua, snautserin BIS kehässä. Pipsa uusi edellisen päivän sijoituksen eli oli jälleen  paras narttu kakkonen. Kaikki koiramme saivat myös toisena päivänä ERI arvostelut  ja osa myös SA:t, mutta odotettu Nellin sertti jäi vieläkin vara sellaiseksi. Kasvattajaryhmä sai tällä kertaa kakkos sijan.

Kemiin  lähdimme pienemmällä kokoonpanolla eli Kaapo ja Turbo omista ja Nelli sovitusti meillä viikon äitinsä juoksuttamana lähtivät edustamaan ja hyvin edustivatkin. Kaapo oli urosten ykkönen ja rotunsa paras. Turbo veteraanina ROP ja urosten kolmonen. Parasta reissussa oli Nellin sijoitus narttujen kakkoseksi (PN2) ja eka sertti sekä vara-cacib.,

Yliviekan näyttelyyn seuraavaksi päiväksi saimme jälleen kunnon köörin kasaan eli tällä kertaa omien lisäksi tulivat Kamu Kaustisilta ja Nelli Posiolta meidän mukana edellen. Ensi esiintymisen D-pennuista teki Kerttu eli virallisesti A.I Decora, joka aloittikin näyttelyuransa hienosti ROP-pentu sijoituksella kunniapalkinnon kera. Yliviekassa oli Roopen vuoro "räjäyttää pankki" vieläpä Kertun omistajan Heidin esittämänä, eli Roope PU1 ja rotunsa paras (ROP), isänsä Kaapo urosten kakkoseksi ja Turbo kolmoseksi eli pojat putsasivat pöydän. Nartuissa Nelli vakuutti myös tuomarin ja sijoittui kovatasoisessa (6 valiota) joukossa hienosti narttujen kakkoseksi saaden toisen serttinsä ja vara cacibin, joka muuttunee cacibiksi, narttujen ykkösen valioiduttua jo aiemmin Kemissä. Pipsalle tällä kertaa narttujen nelossija.

Sokerina pohjalla sanonnan mukaisesti tuli vielä kaksi BIS-3 sijoitusta eli ekaksi Turbolle veteraaneissa ja sitten kasvattajaryhmällemme samoin. Onneksi saimme tuttavamme Minnan mukaan ryhmäämme yhdeksi esittäjäksi. Ryhmässä olivat Kamu, Roope, Nelli ja Pipsa. Tällä kertaa kannatti jäädä odottelemaan useammaksi tunniksi loppukilpailuja. No pakkohan se oli, kun oli kolme edustusta. (Roope, Turbo ja kasvattajaryhmä)

Turbo jyräsi kaikissa neljässä näyttelyssä veteraaniluokassa rotunsa parhaaksi ja Ylivieskassa vielä lopuksi BIS-3 sijalle vieläpä snautserien erikoistuomarin arvostelemana. Kyllä Turbolla näyttää kulkevan kuin nuorilla pojilla, kunhan esittäjän kunto vain riittäisi.

Erityiskiitos kasvattien omistajille osallistumisesta ja koirien hyvästä hoidosta.

mp

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt ym.

Kesäkuun kuulumisia, Erkkari, Roi, Tromssa ..

Perjantai 3.7.2015 klo 18:46 - mp

Alkukesä on ollut kylmää ja kiireistä, ettei ole ehtinyt paljon syventyä kirjailemaan reissuistamme. Tässä pieni katsaus tapahtumiin.

Aloitimme kuukauden Erkkarilla Turun liepeillä Tuorlassa. Paikka oli ensinnäkin erinomainen ympäristöineen ja näyttelyjärjestelyineen. Matkasimme paikalle Sirpan kanssa mukanamme seitsemän (7) snautseria eli neljä oman ruokakuntamme edustajaa ja kolme Jossun koirulia. Turussa treffasimme lomamatkalta juuri palanneet  Johannan, Jonnan ja Viivin matkatavaroineen, eli auto alkoi olla melkolailla täyteen buukattu.

Näyttelyssä meiltä oli edustamassa Kaapo ja Roope valiouroksissa, Turbo eka kertaa veteraaneissa ja Heta jälkelaisryhmänsä vetäjänä. Pipsa kisasi myös narttujen valioissa.  Kasvatteja oli sopivasti Pena ja Oona, saimme näin myös kasvattajaryhmän kasaan. Tuloksiltaan näyttely meni todella hyvin eli kaikki koirat saivat Eri arvostelut ja sijoittuivat luokissaan kärkisijoille. Kaapo kolmoseksi, samoin Turbo kolmoseksi ja Oona myös avoimessa luokassa kolmas. Pipsan menestysputki jatkui ja se oli jälleen narttujen ykkönen, mikä on kyllä kova noteeraus maan huippukoirien joukosta. Erityisesti lämmitti kasvattaja- ja jälkeläisryhmiemme menestys, eli Kasvattajissa kolmonen ja molempien rotujen Jälkeläisryhmistä kakkoseksi.

Pienen hegähdystauon jälkeen vuorossa olikin perinteinen Juhannusnäyttely Rovaniemellä ja sieltä suoraan seuraavaksi päiväksi Norjaan Tromssaan. Rovaniemen näyttely tuloksiltaan oli huippua, eli Kaapo rotunsa parhaaksi ja Pipsa jo ties monennenko kerran peräkkäin VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Turbo oli veteraanien ykkönen. Ei auttanut kuin jäädä odotteleen molempien poikien kanssa isoa kehää ja matka Norjaan viivästyi muutamalla tunnilla. Mukana oli myös kasvattimme Nano, mutta valioitumiseen vaadittava sertti jäi vielä odottamaan Eri:n tuloksesta huolimatta. Rotukehän arvosteli Niksa Lemo asiansa osaavasti ja ripeästi. Ryhmäkehässä snautserien erikoistuomari Salohalla  ei sijoittanut yhtään snautserirotua  kärkisijoille.

Tromssaan matka meni miltein "yhden pysähdyksen" tyyliin ja olimme perillä puolilta öin. Näyttelypaikka oli muuttunut aiemmista vuosista tilavammalle kenttälle, joskin telttapaikat olivat kyllä hakusessa kentän laitamilta. Snautserien arvostelu alkoi vasta iltapäivällä ja mukana oli miltei samat koirat kuin edellisenä päivänä Rovaniemellä. Kaapo oli myös valioiden ja urosten ykkönen ja ainut urosten CK:n saaja. Tuo kuvastanee tuomarilinjaa tuolta päivältä. Nartuissa Pipsa sijoittui kolmanneksi. Turbo oli veteraanien ykkönen. ROP-VSP kisa meni vähän lörinäksi, kun Kaapo sekosi täysin "jostain syystä" venäläisen nartun läheisyydessä ja jäi suosiolla kakoseksi. Isonkehän odottelua taas muutama tunti ja Turbon vuoro veteraaneissa oli melko loppupäässä. Sijoitus samoin kuin Rovaniemellä 8 parhaan joukkoon, mutta ei palkintosijoille 1-4. Paluumatkalle pääsimme vuonojen maasta illansuussa ja pysähdyimmekin sitten Muoniossa jatkaaksemme aamulla uusin silmin kohti Ylitorniota, minne Jossu jäi viikoksi "työharjoitteluun" tuttavien kaupalle. Reissulle tuli mittaa noin 1700 km.

Melkein viikon paussi ja taas mentiin, nyt suuntana Jällivaara Pohjois-Ruotsissa. Matkalta poimimme Johannan kyytiin ja mukana jälleen koko seitsikko koiria. Jällivaaran tavoittenna oli lähinnä saada tuoreille valioillemme Roopelle tai Pipsalle Ruotsin sertti ja muille mahdollisimman hyviä sijoituksia tietenkin. Aamusella selvisi luettelosta, että kovia on kilpakumppanit. Uroksissa mm Turbon jälkeläinen Ransu. Nartuissa Norjassa ykköseksi sijoittunut venäläinen Zarina ja monta muuta valiokoiraa. Mietimme jo pitäsikö Kaapo jättää autoon, Roopen sijaa ajatellen, mutta päätimme lähteä kuitenkin kaikilla pojilla mukaan, kun on kerta ilmoitettu. No hyvinhän se sitten meni. Kaapo oli jälleen urosten ykkönen ja mikä parasta Roope kakkonen. Tämä tiesi sitä, että Roope sai sertin ja myös vara-cacibin, joka muuttuu cacibiksi Kaapon ollessa jo KV-valio. Turbo täydensi kolmossijallaan urosten menestystä ja oli jälleen *ROP-veteraani.  Pipsa sijoittui narttujen kakkoseksi saaden sertin ja vara-cacibin. Ykkönen oli myös nyt venäläinen Zarina, eli Norjan tilanne ROP-VSP kisassa meni uusiksi. Kaapo jäi myös tällä kertaa "hopealle" , joskaan ei tällä kertaa "keulinut" aivan Norjan tyyliin.

Lopputuloksena kuitenkin huikeat kaksi Ruotsin valiota (Roope ja Pipsa) ja ainakin yksi Cacib Roopelle ja mahdolliseti myös Pipsalle.(riippuen Zarinan KV-valioitumisen ajankohdasta)

Norjan ja Ruotsin reissut tehtiin muuten poikkeuksellisesti ilman isompia vesisateita, joskin kelit olivat kyllä muuten kalseat. Kuvapalvelut olivat melko vähisiä, kun ei ollut vakiokuvajaajia mukana.

mp

 

  

Kommentoi kirjoitusta.

Hesan reissu

Keskiviikko 27.5.2015 klo 19:24 - mp

Helsingin reissulla "kaksi kärpästä samalla iskulla", eli Kaapon luonnetesti lauantaina ja kolmikon Kaapo, Roope ja Pipsa osallituminen Royal Canin nimellä kulkevaan Kv näyttelyyn seuraavana päivänä.

Snautserikerhon järjestämään luonnetestiin päätimme osallistua, kun Kaapolla jäi reilu vuosi sitten jo valmis ilmoittautuminen Oulussa käymättä Ruotsin näyttelymenestyksen vuoksi. Testejä ois ollut kyllä lähempänäkin, mutta pitäähän oman rotujärjestön testiä suosia ja lisäksi tiedossa oli  B-pentueen kasvattimme Sumun osallistuminen nyt samaan testiin.

Ajelimme perjantai-illan kuluessa koko koiralaumamme kanssa Oulunkylän testipaikalle, missä tapasimme testin pääjärjestelijät Kimmon ja Anun autokunnan. Paikka miltei keskellä Helsinkiä oli yllätys, ympärillä rehevää miltei koskematonta luontoa suurine puineen, polkuineen ja kallioineen. Saimme rauhassa yöpyä askarissa ja aamulla olimme valmiina testipaikalla Doberman-yhdistyken alueella.

Kaapon testi sujui ilman suurempia yllätyksiä, joskin toimintakyky tuli arvioiduksi pieneksi. Kelkkaan Kaapon tutustuminen tuntui olevan melko hidasta, eikä pimeässä huoneessakaan poika hötkyillyt kiireellä isännän luokse. Tuomarien mielestä myös puolustuhalu oli "halutonta". Pisteitä tuli kokonaisuudessaan 123 ja testistä hyväksytty tuolos. Pääasiana ettei missään osa-alueessa koiralle jäänyt jäljellejäävää hyökkäyshalua ja se oli laukausvarma. Taistelunahaluakin yllättäen löytyi 20 p verran. 

Sumun testivuoro oli iltapäivällä ja se sujui myös ilman yllätyksiä. Pöytäkirjaan tuli miltei samat merkinnät kuin Kaapolla ja hyväksytty tulos 125 pistein.  Seinätestissä Sumua ei meidän mielestä ehkä uhattu loppuun asti ja hammaskalusto jäi näyttämättä. Sumu todettiin myös laukausvamaksi. Mukava oli tavata Sumun isäntäväkeä ja nähdä myös perheen uusi tulokas Deli

Järjestelyt testipaikalla oli vähin miehityksin hoidettu hyvin ja ilmapiiri oli leppoisa. Palautteet tuomareilta tulivat positiiviseen sävyyn. Myös tarjoilut paikanpäällä olivat maukkaat siitä kiitos Anulle. Yllättävän paljon oli ennakkovaraajaista jäänyt pois ja snautserien osanotto oli myös korkeintaan puolet osallistujista, vaikka snautsereita tuntuisi Etelä-Suomesta löytyvän.

Sunnuntain KV näyttelyyn oli ilmoittautunut peräti 27 snautseria. Kehä alkoi vasta puolilta päivin ja sateen uhkaa oli ilmassa.

 Valioluokan uroksia oli aluperin seitsemän ja pari vielä noussut avoimesta luokasta Roope niiden joukossa. Luokan avasikin Roope saaden tuomari Elena  Ruskovaaralta Eri:n ja matka kilpailuokkaan oli auki. Eri:n arvosteluja tuli seuraavillekin, kunnes Kaapon vuoro tuli ja kansan kohahtaessa arvostelun ollessa EH. Arvostelussa tuomari näki kaapon liikkeessä löysyyttä, ryhdissä toivomisen varaa ja mm. häntäkään ei ollut moitteeton?? Oisko edellisen päivän luonnetesi vaikuttanut Kaapon normaalisti aktiiviseen olemukseen ja liikkeeseen. Myöskään Roope ei sijoittunut neljän joukkoon kovatasoisessa kilpailuluokassa, jonka muuten voitti D-pentueen isä Hopo.

Myös nartuissa oli tunkua valioluokassa eli kymmenkunta toinen toistaan ehompaa narttua oli mukana Pipsa niiden keulilla avoimesta luokasta nouseena. Hyvin meni Pipsan avaus ja tuloksena Eri ja nelos sija kippailuluokassa SA:n kanssa. Pipsa piti myös paikkansa parasta narttua valittessa ollen siis PN4 ja moni tähän asti hyvin menestynyt valiokoira jäi tällä kertaa sen taakse. Pipsan kanssa on mukava olla kehässä, kun antaa sen olla oma itsensä eikä yritä itse liikaa asetella tai häslätä esim. ruuan kanssa, niin hyvin menee.

 

mp

  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: luonnetesti ja näyttelyt

HUIPPU-viikonloppu

Keskiviikko 20.5.2015 klo 9:05 - mp

Ruovesi ja Varkaus 16.-17.5 .

Läksimme perjantaina 15.5. kolmikolla Kaapo, Roope ja Pipsa suuntana aluksi Ruoveden ryhmänäyttely. Mukaan lähti kuvaajaksi huoltojoukkoihin myös Viivi sekä Turbo ja Heta turistikoiriksi, eli melkoinen lauma taas liikenteessä. Tavoittena oli lähinnä Roopelle kolmas sertti valioitumiseen.

Matka Ruovedelle kohtalaisessa kelissä ja ennen muuta loppumatkasta reittiä arpoen ja komeita maisemia ihaillen iltasella meni mukavasti. Olimme aamulla valmiina pelipaikoilla ja järjestäjät olivat suosiollisia antaen pysäköinnin aivan kehän lähelle, joten teltanpysytykseltäkin vältyttiin.

Snautserit olivat vuorossa vasta puolenpäivän aikoihin. Mukaan oli tullut kaiksestaan 7 snautseria yhden veteraanin jäätyä pois. Itse näyttely meni meidä osalta yli odotusten, Kaapo tuli valituksi aluksi parhaaksi urokseksi ja Roope kakkoseksi saaden myös sertin ja sen myötä Suomen Muotovalion tittelin. Pipsan putki jatkui tultuaan parhaan narttuna isänsä Kaapon kanssa kilpailemaan Ropista. Tällä kertaa Kaapo oli vielä kunkku ja Pipsa VSP Hannele Jokisillan tuomaroidessa.

Ryhmäkehiä odotellessa Viivi osallistui Pipsan kanssa Lapsi ja Koira kilpailuun, josta tuli kymmenen koirakon ryhmästä myös hienon esityksen jälkeen palkinto kotiin viemiseksi.

Kaapon kisa jatkui ryhmäkehässä, missä oli runsaasti rotuja edustettuna. Niin vain Jokisilta tykkäsi Kaaposta ja ennen muuta sen liikkeestä valiten sen RYP1:ksi  

Kisa jatkui viitosryhmän voittaneen nuoren faaraokoiran kanssa ja lopuksi Kaaposta kruunattiin Harri Lehkosen tuomaroimana koko näyttelyn ykkönen BIS1.

Näyttelypaikka oli hyvä ja järjestelyt  hoituivat  hyvin hämäläisellä lupsakkuudella.

Illan aikan siirryimme Varkauteen valmistautumaan seuraavan aamun KV-näyttelyyn. Mukaan oli ilmoitettu sama kolmikko ja lisäksi A.I koirista Pena tuli Talvikin ja Pasin kanssa edustamaan kenneliämme kovatasoiseen kisaan.

Kovatasoiseen siinä mielessä, että Valiouroksissa oli mukana miltei kaikki näyttelysnautseri kisassa kärkisijoilla olleita. Roope sai aloittaa luokassa ja sai keulilta ERI:n, mutta niin saivat kaikki muutkin valiot Reino, Kaapo,Hopo ja Pena ja järjestys oli myös tämä eli Roopelle luokka oli tällä kertaa vielä turhan kova. Kaapo piti paikkansa myös paras uros kilpailussa eli tulos PU2.

Nartuissa Pipsan putki jatkui eli se voitti aluksi valioluokan ja lopulta tuli valituksi myös PN1:ksi.

Rotunsa parhaan valinnassa jäimme Pipsan kanssa kakkoseksi ja tuloksena siis VSP  ja " pääsimme" kotimatkalle hyvissä ajoin jo puolilta päivin.

Mukava oli nähdä myös näyttelypaikalle vierailemaan tullutta D-pentueemme puolivuotiasta Rokia omistajineen. Pojusta on kasvanut jo komean snautserin alku. 

 

 mp

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt

Pipsa räjäytti pankin

Keskiviikko 6.5.2015 klo 18:39 - mp

 

Tampereen KV 3.5.2015 näyttelyyn lähdimme vähän epävarmoin tuntein. Saapa nähdä miten rodun erikoistuomari Soile Bister ensi kertaa arvostelee Kaapon ja mitä hän tykkää juuri kaksi vuotta täyttäneestä kasvatistamme Pipsasta. Tiedossa oli lisäksi runsas osanotto (18) rodun menestyneitä "kilpakumppaneita", jotka tarkemmin selvisivät vasta kehän laidalla.

Snautserien vuoro oli vasta loppupuolella ja näin jäi hyvää aikaa tutustella ja vaihtaa kuulumisia kehän laidalla entuudestaan tuttujen ja uusienkin rodusta kiinnostuneiden kanssa. Kehässä oli päätuomarin lisäksi kaksi tuomariharjoittelijaa ja ehkä senkin vuoksi linja näytti olevan kohtalaisen tiukka eli punaisia vilautuksia ei kovin usein kehäsihterii päässyt heilauttelemaan aiempien rotujen aikana. Mustia keskareita oli muuten vain kaksi.

Pippuri/suola keskarit aloitti kaksi pentuluokan Seladys Kennelin kasvattia. Molemmat saivat kunniapalkinnon (KP)

Juniori uroksia ei ollut yhtään ja nuorissakin  vain yksi uros. Samoin avoimessa luokassa oli yksi uros, toisen ehdittyä jo valioitua. Näistä ei kukaan selvittänyt tietään PU-kisaan eli eivät saaneet tarvittavaa SA:tulosta. Tässä vaiheessa tuli mieleen, että oliskohan Roopekin pitänyt ilmoittaa, mutta se nyt tällä kertaa jäi tekemättä.

Valioluokassa olikin sitten paikalla neljä urosta. Näistä vain Hopo ja Kaapo saivat SA:n, Hopon tultua valituksi myös luokan ykköseksi ja Kaapo toiseksi. Veteraaneissa oli kestomenestyjä D.O His Majesty, Huugo,  joka sai myös SA:n. Paras uros kisassa järjestys pysyi myös samana.

Nartuissa aloitti juniori, joka sai heti Sa:n ja seuraavana olikin vuorossa Pipsa avoimessa luokassa saaden myös ERi:n ja SA:n. Muita sertin tavoittelijoita ei sitten jäänytkään ennen valioluokkaa. valionarttuja oli ilmoitettu neljä, mutta vain yksi niistäkin sai SA:n. Paras narttu kisaan siis vain kolme koirakkoa. Jännäsimme lähinnä kakkostilaa eli serttiä, mutta tällä kertaa Pipsa "räjjäytti pankin" eli tuli valituksi PN ykköseksi eli sai  Cacibin, Sertin ja tuli näin Suomen muotovalioksi. Lisäksi luokkavoitosta tipahti vielä yksi finnsiegerkiinnitys. 

Rotunsa parhaaksi valittiin D-pentueemme isä Hopo, eli Delonnix Cormick ja pipsa siis VSP:ksi. Lopussa tuomari totesi, että olisi kaivannut Pipsalta vielä enemmän tempperamenttia. Kyllä sitäkin varmaan löytyisi, mutta parempi rauhallinen olemus ja hyvä liike. Saapa nähdä tuleeko Pipsasta meitin uusi näyttelymenestyjä kunhan saa vielä vähän lisää muskeleita. Pipsa on esiintynyt aika säästeliäästi näyttelyissä, vain seitsemän kertaa. Kaikista näistä se on saanut Eri:n ja ollut myös luokkansa ykkönen.  "Ei huono", totesi kilpakuppani reilusti kommentissaan.

Ajokelit olivat hyvät ennusteista poiketen, vain pieniä sadetihkuja paikoitellen. Näyttelypaikka Pirkkahallissa oli hyvä, ilmava ja tilava. Myös pysäköinti oli hyvin järjestetty.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt

Kesää odotellessa

Maanantai 27.4.2015 klo 20:32 - mp

Kesä  tekee pikkuhiljaa tuloaan ja edellisestä kirjoituksesta on ehtinyt kulua luvattoman paljon aikaa. Pennut ovat saaneet kaikki uudet kodit maaliskuun lopulla ja kaikilla kuuluu menevän hyvin. Muutamat ovat ehtineet jo osallistua pentukursseille ja ensimmäinen on jo hiljan tehnyt näyttelyavauksensa pentuluokassa, ja vieläpä heti Balttiassa. Onnittelut Taralle (A.I Domina)  kadesta KP tuloksesta.

Kaapo ja Roope täyttivät 28.3. vuosia eli isä Kaapo 4 ja Roope 2 samoin kuin tietysti kolme muuta C pentueen sisarusta Mikki, Nano ja Pipsa. Synttäripäivänä sattui mukavasti myös Suomen Snautserikerhon vuoden Snautseri-kilpailun 2014 tulosten julkaisu. Kaaposta leivottiin näin Vuoden 2014 näyttelysnautseriuros ja vielä reilulla piste-erolla seuraavaan. Roope sijoittui tulokasluokassa neloseksi ja samoin saimme kasvattajakilpailussa nelossijan  eli aika hyvin pärjäsimme. Kasvattajakilpailussa pärjäämisestä saamme kiittää muutamia näyttelyissä, sekä terveys- ja luonnetutkimuksiin osallistuneita kasvattiemme omistajia.

C-pentueesta on nyt kaikki eli Roope, Pipsa, Nano ja Mikki käyneet terveystutkimuksissa ja ilahduttavasti kaikki ovat saaneet "puhtaat terveen paperit", joskaan eivät ihan huipputuloksia. 

Näyttelyrintamlla aloitimme viimeisen serttin metsästyksen Imatran KV näyttelystä Roopen täytettyä vaatidut kaksi vuotta. Näyttelyssä oli edustamassa myös isä Kaapo, joka tuli myös valituksi ROP:ksi. Roopen sertti ja valioituminen jäi harmittavan lähelle, eli ainoana avoimen luokan koirana ja sertin tavoittelijana sai kyllä Erin, mutta SA:ta ei Leni Finne antanut. 

Seuraava koitos oli Vaasan KV näyttelyssä 12.4. , missä tuloksena Kaapolle kolmossija ja Roopelle  pelkkä Eri ilman SA:ta.  Pitänee toivoa, että "kolmas kerta toden sanoo" Roopen osalta Tamperella. Samoin Pipsa lähtee yrittämään valioitumista, toivotavasti karva on ehtii näyttelykuntoon. Muutama muukin kohde on katsottuna.

Kaapo tuli ilmoitettua myös SSNK:n järjestämään luonnetestiin Helsinkiin 23.5 eli reissua piisaa kesää ja  perinteistä Erkkaria odotellessa.

mp

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuulumisia

Pentujen luovutus lähestyy ja vauhti kiihtyy.

Sunnuntai 28.12.2014 klo 15:17 - mp

D-pentueen kuulumisia

Joulu oli ja meni. Kyllä on aika rientänyt nopeaan viimeiset kuusi viikkoa, ei ole "ehtinyt" paljon kylillä laukata, eikä metsässä touhuilla, vaan pentujen ja isoisten huoltoa on piisannut ihan riittävästi. Kotisivuille olen muutaman kuvan saanut laitettua ja pienet tilannetiedotukset kirjailtua. Enemmänkin ois varmaan saanut infoa jakaa sivuilla kävijöiden määristä päätellen.

Tänään pennut ovat kuusiviikkoisia ja tarkoitus on pitää pentue kasassa kahdeksaan viikkoon. Aamusella punnitsimme katraan yksitellen ja kolmen kilon molemmin puolin painoivat, muutama yli ja muutama vähän alle. Kaikki näyttävät voivan hyvin. Ruokailun jälkeen alkaa noin vartin ralli, jossa painetaan vauhdillla. Välillä syli- pysty- ja mattopainia kaikki kaikkia vastaan.

Sanomalehtipaperia kuluu rutosti, kun kovien pakkasten johdosta ei vielä kovin montaa ulkoilureissua ole pystynyt järkkäämään. Nytkin mittarissa -18 astetta, ei sinne huvita itsekään pitemmäksi aikaa avojaloin käppäilemään lähteä. Osa pennuista kyllä selvästi pyrkiikin ulos emän perään, mutta täytyy koittaa itse olla vähän jarruna ovella. Pennunhoitajan huippuhetkiä, kun ehtii korjata pehmeän tortun talteen ennen, kuin toinen pentu ehtii sen talloa ja levittää.

Olen koittanut seurailla pennuista luonteenpiirteitä, mutta mitään isoja eroja niissä ei ainakaan vielä ole ilmennyt. Pari tyttöpentuaja yksi pojista vaikuttavat hyvin uteliailta uusiin asioihin tutustumiessa. Yksikään ei ole osoittautunut "vellihousuksi", joka ei uskaltaisi vikisemättä mihinkään uuteen tai outoon tutustua. Myös isot koiramme ovat suhtautuneet pentuihin hyvin asiallisesti, joskin niiden ydessäoloa on kyllä tarkasti valvottu. Pojat kun eivät oikein tykkää pentujen kiivaista imemisyrityksistä ja jahtaamiseta.

Pentujen lääkärintarkastus ja sirutus on varattu 5.1. päiväksi. Rekisteröinti sen jälkeen kennelliitossa vienee muutaman päivän, ainakin edellisen pentuueen osalta paperit tuli parissa päivässä.

Varaustilanne tätä kirjoitettaessa on, että kaksi poikaa ois vielä vapaana ja yksi tyttö. Pentuja ei ole vielä kenellekkään nimetty, vaan odotetaan lääkärin lausumat ja kunkin varaajan toiveita kyllä kuullen jokainen saanee sen oikean snautserin alun.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: D-pentue

Terveisiä "pentutehtaalta"

Tiistai 18.11.2014 klo 11:06 - mp

ARCTIC IDOLS D-pentue on syntynyt 16.11.2014

Uutissivulla on kerrottu pentueen odotuksesta ja suunnitelman toteutuksesta vaiheittain. Hetan aiemmista hyvistä B ja C pentueista rohkaistuneena päätimme vielä lähteä yrittämään kolmatta. Päätökseemme vaikutti myös, että saimme kokeneelta kasvattajalta Eila Kettuselta luvan käyttää hänen huippukoiraksi osoittautunutta Ruotsista tuomaansa nuorta urosta, josta varmasti moni muukin olisi kiinnostunut.

Hetan juoksu tuli odotettua aiemmin, heti Erkkarista palattuamme. Päätimme kuitenkin yrittää toteuttaa nyt syyspentueen. Niin pakkauduimme askariin ja 12.9 aamulla nokka kohti Mäntsälää. Oikeaa astutusaikaa varmistimme kotona olevalla varmaksi todetulla "testerillä" eli Turbo ilmoitti asiantilan ja Heta näytti olevan aiempien astutusten tapaan valmiina häntä vinossa 12 päivänä juoksun alusta. Treffasimme Hopon ja Hanna-Marin sovitusti kello 17 aikaan.

Pienen tutustelun jälkeen parivaljakko oli täydessä touhussa ja homma oli ohi reilun puolen tunnin jälkeen.  Paperihommineen kaikkineen olimme valmiit paluumatkalle Sirpan todettua että "se on siinä" emme jää uusintoja ottamaan, kun sulhasella oli vielä tiedossa näyttelyreissukin lähipäiviksi.

Hetan käytöksestä muutaman viikon kuluessa oli pääteltävissä, että kyllä sieltä jotain on tulossa. Asia varmistui vielä ultralla, joskin lausuma oli, että yks, kaks , kolme ja enemmänkin,.. on tiinennä. Raskausviikkojen edetessä asia kyllä vahvistui, että aika monta pentua taitaa tulla. Hetan ruokahalu oli kyltymätöntä ja ulkoinen olemus alkoi muistuttaa "käpylehmää", joskin liikkuminen jatkui reippaana ihan viimeiseen saakka.  Halusimme varmistaa odotettavissa olevien pentujen lukumäärän vielä röntgenissä viikkoa ennen laskettua aikaa.

Synnytys ei kuitenkaan alkanut vielä perjantaina, vaan totutusti siirtyi viikonlopulle. Lauantaina 15 päivänä alkoi aamusta pikkuhiljaa homma etenemään "avautumisvaiheena", mutta verkkaisesti. Aloimme jo huolestumaan, että meneekö homma eläinlääkärin päivystystapaukseksi. Puolenyön jälkeen alkoivat ensimmäiset kunnon supistukset ja lopulta 01.11 aíkaan ensimmäinen 280 grammainen poikapentu näki päivänvalon. Suraavaa saimme taas odottaa tasan kolme tuntia ja homma eteni harvakseltaan tunnin parin välein, kunnes puolilta päivin piti olla viimeinenkin pentu syntynyt ja pääsisimme itse, sekä Heta lepäämään. Kasassa oli 8 elinvoimaista pentua, 3 urosta ja 5 narttua. Pennut söivät ja kaikki näytti olevan kunnossa.

Käivimme aina välillä tarkastamassa pentulaatikolla, että kaikki on ok. Ehdin jo ilmoittaa pentueen synnystä uroksen omistajallekin ja laitoin kerhon sivulle sähköpostia.

Iltasella kello 20 aikaan menin tarkistuskäynnille ja aloin ihmettelemään Hetan nuollessa märkää pentua, että mikä nyt on hätänä. Samoin alustasta aloin epäilemään, että jotain on tapahtunut. Huutelin Sirpaakin paikalle ja pyysin laskemaan pennut, eli olenko laskenut itse oikein. Kyseinen märkä virkeä pentu ( 350 g) oli juuri syntynyt eli oli varsinainen "iltatähti". Jostain syystä pentujen lukumäärää röntgenkuvassa näkyi yhden liian pienenä, joku oli jäänyt ilmeisesti toisen taakse piiloon samaan asentoon.

Nyt parin päivän vanhoina kaikkien painot ovat lähteneet pikkuhiljaa nousemaan ja ovat 350 paikkeilla ja yksi jo yli 400 grammainen. Heta hoitaa pentuja totutun tunnollisesti toivottavasti maitoa riitää.

Vähän pienepikin pentue olisi "riittänyt", mutta luonto tekee omat ratkaisunsa. Yhdistelmän geenit olivat  ainakin ilmeisen kohdillaan.

mp

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hetan pennut

ERKKARI 2014 ja viimeaikojen kuulumisia

Maanantai 1.9.2014 klo 19:12 - mp

Snautserien Erikoisnäyttely Parolassa

Olimme edustamassa  Suomen Snautserien erkkarissa miltei puolta Suomea neljällä omalla koiralla ja lisäksi parilla kasvatilla etelästä. Oman kämmin takia kasvattaryhmää emme tällä kertaa saaneetkaan kasaan, vaikka näyttelypaikalla meiltä olikin riittävästi koiria. Pipsa jäi nimittäin ajallaan ilmoittamatta. Köröttelimme perjantaina näyttelypaikalle, missä odotteli jo puolenkymmentä tuttua askaria parkissa Parolan koulun ureilukentän reunamilla. Paikallisilla nuorilla tuntui olevan kova meno päällä koulun pihassa musasta ja mekkalasta päätellen.

Jostain syystä tällä kertaa osallistujia oli aikaisempaa vähemmän p/s rotua arvostelemaan saadun erikoistuomari Hans Lehtisen kehään. Loppukomentissaan hän itse arveli, että joku on ehkä jäänyt pois peläten hänen tiukaa lijaansa. Toisaalta hän piti mukana olleita koiria erittäin korkeatasoisina ja jakoi myös sen mukaisesti ERI laatuarvosteluja runsaasti. Omista ja kasvateistamme kaikki saivat myös erinomaiset, mikä lienee tosi hyvä tulos tiukkalinjaisena pidetyltä Lehtiseltä saatuna.

Tuloksissa emme sijoittuneet kuitenkaan ihan kärkisijoille. Junioreissa Roope tuli kakkoseksi, mutta ei saanut SA:ta. Valioissa Kaapo tuli kakkoseksi ja Turbo kolmanneksi ilman SA:ta. Mainittakoon, että Turbon jälkeläinen Romi Jyväskylästä oli valioiden ykkönen. Parasta urosta valittaessa järjestys pysyi samana, mutta keulille nousi  menestysputkessa kulkeva avoimenluokan Hopo, josta tuli myös lopulta rotunsa paras ROP. Tulos siis Kaapo PU3.

Narttujen puolella aloitimme oman kisan avoimessa luokassa kilpailleilla Sumulla ja Oonalla. Molemmat saivat hyvät arvostelut ja ERI:n ilman SA:ta. Tällä kertaa Sumu oli tytöistä kakkosena ja Oona nelonen luokassaan. 

Valioluokassa olikin runsaasti narttuja noin kymmenkunta.. Meitä edusti pitkästä aikaa Heta, saaden myös ERI arvostelun, mutta ei sijoittunut neljän joukkoon.

Osalistuimme vielä koko mukana olleella Tiimillä järjetettyyn Parola Party tilaisuuteen ruokailun merkeissä seurustellen ennen kotimatkalle lähtöä. Jalostustoimikunnan järjestämässä arvonnassa arpa suosi meitä parilla voitolla, eli ei ilman voittoja jääty tälläkään kertaa.

Kotona olimme nippa nppa vielä saman vuorokauden puolella.

Heti seuraavan pävänä antoi Heta ensimmäiset värimerkit alkavasta juoksusta, eli suunniteltu pentueen  toteutus lähestyy.  Siitä tarkemmin lähiaikona lisää.

mp

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt ym.

Helsinki World Dog Show 2014

Sunnuntai 10.8.2014 klo 9:16 - mp

Maailmanvoittajanäyttely

Olimme ilmoittaneet kaikki viisi snautseriamme Helsingissä 8.-10.8.2014 järestettävään FCI:n maailmanvoittajanäyttelyyn. Kaikki ei mene kuitenkaan aina niin kuin on suunnitellut. Edellisen viikonlopun Kuopion näyttelyreissulla rikkoontuneen asuntoautomme jäädessä Kuopioon korjattavaksi oli epävarmaa pääsemmekö lainkaan osallistumaan kyseiseen ikimuistoiseen kisaan. Onneksi saimme entuudestaan tutulta vuokralle iäkkään mutta teknisesti hyvin toimivan askarin kohtuuhintaan. Tilaa autossa ei kuitenkaan oikein löytynyt viidelle partasuulle ja jouduimme jättämään Turbon, Hetan ja Pipsan kotijoukkoihin. Mukaan siis lähtivät Kaapo ja Roope

Matkaan lähdimme jo keskiviikona suuntana ensin Kuopio, missä siirsimme askariimme jäänyttä tärkeää näyttelykamaa mukaan. Samalla käytiin neuvonpitoa auton korjaussuunnitelmasta ja -vaihtoehdoista. Tämän jälkeen palasimme jälleen illaksi Siilinjärvelle peruspenan porukan seuraan,(lue riesaksi). Ilta meni mukavasti naatiskellen grillimestari Jyrkin maukkaita antimia ja seuraavan päivän ohjelmaa suunnitellen.

Torstaina jatkoimme aamupäivällä Heinolaan, missä oli tärskyt Annen luona. Pojat saivat ulkoilla ja samalla parrat tuli pestyä ja vielä pientä karvojen siistimistä molemmille. Illan kuluessa jatkoimme vielä itse pelipaikoille Messukeskuksen parkkiin, missä tapasimme Sintun porukan. Mukavaa jutustelua pääasiassa koirista ja koiranäyttelyistä piisasi kahvitellen.

Perjantai itse näyttelypäivä alkoi heti ovien avauduttua 07 häkkien viennillä kehän laidalle, sillä ahdasta oli odotettavissa reilun 150 snautserin osalta. Koirien kanssa siirryimme sisätiloihin vasta myöhemmin. Itse näyttely alkoi narttujen osalta 9 aikaan ja oli mukava aluksi seurata junnunarttujen esiintymistä viereisessä kehässä.

Urosten kehä alkoi pyöriä 10 aikaan ja Roope oli heti toisena puertorigolaisen Roberto Velez-Picon arvosteltavana. Jatkoon mentiin ERI arvostelulla. Tämän jälkeen odoteltiinkin tovi vielä 18 jäljellä olevan junnun arviointia ennen kilpailuluokkaa. Suurin osa sai yksilöarvostelussa erin ja loppukisaankin selvisi liki 20 toinen toistaan hyviä koiria. Tällä kertaa ei onni enää meitä suosinut, eli ei selvitty kärkisijoille. Saadussa arvostelussa ei ollut moittimista, joskin tuomarin toive Roopelle vielä pitempää kaulaa vähän ihmetytti.

Tämän jälkeen seurasi jälleen odottelua ja jännäystä miten narttujen/urosten kehät etenevät, koska Anne oli luvannut esittää Kaapoa, mutta samaan aikaan oli myös Ellin esiintyminen viereisessä kehässä. Piti tehdä varasunnitelma, eli Sirpa esittää Kaapoa ainakin alkukisassa ja meikä sai kunnian esittää Penaa. Näillä sitten mentiin. Pena sai heti keulilta Erin ja näin jatkoon isoon porukkaan valioita, joita oli ilmoitettu kaikestaa 30.  Samoin Kaapo Sirpan viemänä selvisi puhtaasti jatkoon.  Kilpailuokkaan Kaapo saikin Annen narunpäähän ja nousi myös loppupeleihin  kuuden parhaan keulille. Tässä vaiheessa alkoi kämmenet hiota kehän reunalla, mitenkähän tässä käy. Piti toivoa parasta, mutta pelätä pahinta ja niinhän siinä sitten kävi, että lopussa tuomari nosti peräpäästä yhden ulkomaalaisen keulille valioiden ykköseksi.  Lopullisessa voittajanvalinnassa eli Cacib kilpailussa taas Kaapoa esitti Sirpa, koska Anella kisa jatkui narttukehässä. Oli jo arvattavissa, että voittajaksi tulee ko valioiden voittaja ja nyt kisattiin vara-Cacibista, minkä Kaapo myös sai,  eli Kaapo tuli "res World Winneriksi 2014", mitä titteliä jotkut näyttävän käyttävän. Mahtava suoritus sinänällään, eikä ollut kaukana voittokaan.

Kasvattajaluokkaan emmen valitettavati pässeet osallistumaan, kun koiria ei poisjääntiemme takia ollut tarpeeksi mukana omaan eikä Pfefferin ryhmään.

Paluumatka alkuruuhkien jälkeen eteni ihan kivasti tapahtumia kertaillen kahden pysähdyksen taktiikalla.

mp

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt ym.

Kuopion reissu

Maanantai 4.8.2014 klo 11:13 - mp

Kuopio KV 2014, Onnea onnettomuudessa .

Läksimme hyvissä ajoin jo torstaina aamuna kuohti Itä-Suomea. Aluksi määränpäänä Joensuu, minne oli sovittu pikavisiitti Eilan luo lähinnä Kaapon siistinnän merkeissä ja poikahan tuli huippuhienoon kuntoon. Samalla kävivät näytillä myös pari muuta Kuopion näyttelyyn ilmoitettua mukana olleista viidestä snautserista, eli Turbo ja Oona. Heta ja Roope olivat tällä reissulla "turistikoirina". Palasimme illansuussa vielä lähemmäs Kuopiota ja kävimme laittamassa seuraavaksi aamuksi näyttelyteltan pystyyn vermeineen. Sitten Siilinjärvelle peruspenan omistajien pihaan parkkiin ja kuulumisia vaihtelemaan.

Perjantaiaamu aukesi heti aamusta lämpöisenä ja pienen kiireenkin poikasen säestämänä. Liikkeelle päästiin kuitenkin ajoissa, mutta matkamme tyssäsi parinsadan metrin ajon jälkeen karmaisevaan ääneen askarin konehuoneesta. Ei auttanut muu kuin tilata Talvikki penan kanssa apuun. Palauttaa turistikoirat takaisin Pasin huollettavaksi ja paukkautua kaikki yhteen kuljetukseen näyttelypaikalle. Onneksi sopu sijaa antoi ja vermeet oli paikalla pysyneet ukkosmyrskystä huolimatta sijoillaan.

Näyttely sinällään sujui kohtuullisesti. Italialainenen tuomari veti kyllä tiukkaa linjaa. Mainittakoon, että uroksista SA:n sai vai kolme koiraa, joista Kaapo yhtenä Annen esittämänä. Paikalla oli entuudestaan tuntemamme Mohnerssin kennelin tiimi, jolla menikin kisa tosi hyvin kauttaaltaan. Turbo oli valioiden nelonen ja Kaapo kakkonen, PU2 ja varacacib myös loppupeleissä. Oona sai tällä kertaa avoimessa luokassa EH arvostelun. Samoin Penalle tipahti "vain Eh" valioluokassa.

Penan porkukan Jyrkin suosiollisella avustuksella pääsimmekin järjestelemään autoasiaa, eli hinausta korjaamolle vian paikallistamiseksi. Pelättiin pahinta ja niinhän iltapäivän aikana saatiin esitieto, että jakohihna oli katkennut ja sen myötä myös ainakin osa koneesta "sökönä"  Lopulliset vauriot jäivät viikonlopun vuoksi vielä arvailujen varaan. Hermoja rassaavaa yhteydenpitoyritystä vakutusyhtiön palvelunumeroihin ym. jatkui vielä tovin.

No hätä ei ollut kuitenkaan muuten, olihan kesä ja lämmintä. Ystävät tarjosivat heti majoitusta ja niin päätimme jäädä vielä ainakin seuraavan päivän näyttelyihin. Lisäksi oli tietona, että Oonan omistaja mahdollisesti tulisi myös näyttelyyn ja saisi Oonan pitkästä aikaan kaverikseen. Tiinalla onneksi oli mahdollisuus tulla meitä tavaroineen ja koirineen hakemaan kotipuoleen. Päätimmekin jättää sunnuntain näytelmät käymättä ja edustuksen Penan "harteille".

Lauantai valkeni samoin aurinkoisessa kelissä ja päivästä oli odotettavissa helteinen. Kehä alkoi vasta klo 11 ja snakujen vuoro pari tuntia siitä. Snautsereita (yht. 21)tuomaroi niihin erikoistunut Marianne Holm ja lisäksi hänellä oli harjoitusarvostelija. Linja oli asiantuntevan tarkkaa. Nuoria koiria oli vähän ja valioita puolestaan useita sekä koti- että ulkomaisia. Penasta Holm ei tällä kertaa tuntunut tykkäävään ja tuloksena H ilman mitään erityistä yhtä syytä. Kaapo ja Turbo olivat tällä kertaa tuomarin mielestä valioiden parhaimmat. Paras uros kisassa Kaapo tuli ykköseksi, nuori Eilan "Hopo" kakkoseksi ja veteraani Pera kiilasi myös Turbon ohi eli PU1/VSP ja PU4 sijoitukset meille. Onalle myös ERI mutta Sa jäi saamatta.

Onneksi tuo autojuttu sattui kesällä, lähellä ystäviä ja asiat saatiin alkuunsa järjestettyä. Toivottavasti asia etenee myös hyvin, ettei seuraavan viikonlopun MV -reissu meidän osalta peruunnu kokonaan. 

Ps. Pena oli pärjännyt sunnuntaina hyvin Annen esittämänä, eli Pu2 sija heti tanskalaisen perässä tanskalaisen tuomarin tuomaroidessa. 

mp

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt ym.

Oulu ja Kokkola 12-13.7.2014

Torstai 17.7.2014 klo 9:01 - mp

Turbon viikonloppu

Edellisessä kirjoituksessa lopussa toivoin hieman parempaa menestystä Oulun ja Kokkolan Kv näyttelyistä ja sehän toteutui Turbon ensiesiintymisenä tälle vuodelle, mikä meni "putkeen".

Oulun näyttelyyn oli ilmoitettu omista koirista vain valiot Kaapo ja Turbo, lisäksi Kaustisilta Kamu oli mukana jo avoimessa luokassa. Poika oli hyvässä karvassa ja näytteyesintymistäkin oli treenattu. Posiolta Nelli oli poissa kyytiongelmien takia. Kisaan oli ilmoittautunut 12 p/s snautseria Saija Juutilaisen tuomaroitaviksi, kuusi molempia sukupuolia. .

Itse näytelmä eteni Kamun osalta ihan hyvin Johannan esittämänä, joskin komearaamisen pojan mittauksessa tuomari sai yllättävän suuren lukeman 52,5 cm, mikä tuntui aiempiin mittauksiimme verrattuna pari senttiä korkeammalta, liekkö mitan alapää sattunut kaviouran koloon. Itse arvostelu oli tosi hyvä vaikka Eri jäi vielä saamatta.  Valioissa Kaapo ja Turbo olivat keskenään kisaamassa. Sirpa Kaapon kanssa ja Jossu Turbon handlerina. Tällä kertaa Turbo oli ykkönen ja molemmille ERi+ Sa. Turbo pysyi myös paras-uros kilpailussa keulilla ja jatkoi myöhemmin vielä rotunsa parhaaksi ja nuortenluokan narttu Peppi, FF Dark Daydream tuli VSP:ksi.

Seuraavaksi päiväksi olikin siirryttävä sitten Kokkolan samalla kokoonpanolla Marjo Järventölän arvosteltaviksi. Lähdimme hyvissä ajoin norjalaisvieraamme kanssa köröttelemään peräkanaa Kokkolan raviradalle. Näyttely oli perinteisesti järjestetty radan keskustan hyvälle nurmialustalle tilaviin kehiin. Autot saatin ympäröivälle raviradalle lähelle kehiä. Päivä eteni pitkälle puolenpäivän jälkeen vuoroa odotellessa ja vähän huolestuneena totesimme molempien rotujen, Annen meksikolaisten ja meidän snautserien etenevän sunnilleen samaa tahtia ja lisäksi yhden norjalaishandlerin oma rotu pyöri samaa tahtia.

No kaikki kuitenkin järjestyi Hannele Jokisillan arvostellessa meksikolaisia. Kehässä 2 kävi melkoinen säpinä, kun koiria jouduttiin vaihtaan pikavauhtia osa teltalta, osa kehän reunalta jne. Tuloksena kuitenkin huippu yksilöarvostelut ja Rop kasvattajaryhmä. Isossa kehässä kasvattajyhmänä pääsimme vielä seitsemän parhaan joukkoon, mutta ei ihan palkintosijoille.

Snautsereissa oli mukana 11 koiraa. Osa samoja kuin Oulussa ja muutama uusikin. Meikä sai kunnian aloittaa Kamun kanssa avoluoksassa ja hyvinhän se meni eli ERI ja Sa. Seuraavaksi olikin kiireesti saatava Turbo kehiin suoraan teltalta häksitä. No sekin meni hyvin ja tuloksena jälleen eilisen toisinto Turbo ykköseksi ja nyt Kaapo kakkoseksi valioissa. Pu-kisaan saimme Minna K:n avustamaan eli esittämään Kamua. Lopputuloksena Turbo Pu1 Kaapo Pu2 ja Kamu viitoseksi vara-sertin saaneena. Rotunsa paras kisassa tuomari tykkäsi hyvin siistiksi laitetusta narttukoirasta, joka menestyi vielä isossa kehässäkin. Turbolle näin VSP sijoitus.

Kelit olivat molempina päivinä melkoisen helteiset, mutta ukkoskuuroilta kuitenkin vältyttiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt ym.

Kesän kuulumisia

Tiistai 8.7.2014 klo 17:54 - mp

Kylmän kesäkuun ensimmäinen reissu tehtiin vielä kylmempään Norjan Toromssaan kansainväliseen näyttelyyn. Reissuun lähtivät juniorikoiramme Roope ja Pipsa sekä jo kokeneempi Kaapo edustustehtääviin. Lisäksi mukaan tulivat turisteina Kalle ja Vilma.

Pitkä reissu eteni ilman isompia vastuksia ja sateisesen tuhruiseen keliin paikanpäällä oli jo ennakkoon osattu varautua. Osan suomalaisista tiedettiin tulevan linja-autokyydillä yötä myöten. Itse näyttely oli perinteisesti maailman pohjoisimmaksi mainitulla pikaluistelustadionilla. Kehät betonisella radalla, kuten ennenkin. Pysäköintipaikoista lähistöllä tuntui olevan kova uupelo ja järjestäjä pyrki häätämään asuntoautoilijoita yksi sinne toinen tuone, kuten monessa muussakin näyttelypaikassa. No kaikki meni lopulta ihan hyvin suomalaisella rauhallisuudella.

Näyttelyssä koiramme kaikki saivat hyvät arvostelut ruotsalaistuomarilta. Kaapo oli urosten ykkönen, rotunsa paras ja eteni ryhmäkehiin, mistä vielä tuloksena RYP4 sijoitus. Roopelle urosten kolmossija ja varasertti. Sertin vei kakkoseksi sijoittunut valioissa kisannut"naapurin Ransu" Myös narttujen sertti ja cacib menivät suomalaiskoira Mihan Savonmuanhilimalle.  Eli kisat ois voitu järjestää tällä kertaa sijoitusten perusteella täällä vähän lähempänäkin. Yötä vasten sitten sinniteltiin takaisin Kempeleeseen.

Seuraava reissu päiväseltään Rovaniemen juhannusnäyttelyyn. Kisaan oli ilmoittautunut kaikestaan 17 snautseria, mutta neljä narttukoiraa oli jostain syystä luovuttanut. Tuomarina georgialainen  George Schogol. Juniori uroksissa olivat veljekset Roope ja Nano. Molemmat saivat erin ja Sa:n. Nano tällä kertaa ykköseksi ja lopulta myös sai eka SERTI:n Pu3 sijoituksin. Valiouroksissa olivat mukana Kaapo ja tuttu turbonpka Ransu. Tällä kertaa Ransu tuli ykköseksi ja Kaapo jäi toiseksi. Narttujen osalta Pipsa sai Erin ilman Sa:ta, kuten kaikki muutkin nartut ja näin VSP jäi jakamatta.

Suraavan reissun tekivät Sirpa ja Jossu Jällivaaraan henkilöautokyydillä ja hotellimajoituksin. Perinteinen menestys tänä vuonna jäi saamatta kolmikolla Kaapo, Roope ja Pipsa. Rovaniemellä taakse jääneet venäläiset koirat veivät tällä kertaa estiläisen tuomarin suosion ja kärkisijat Muurmanskiin. Kaapo siis urosten kolmonen ja Pena nelossijalla.

Viime viikonloppuna 6-7.7 pistäännyimme Posiolla, missä mukana kaikki viisi omantalon asukkia. Miltei hellesäässä opettelimme ja testasimme koirauintia Kitkajärvessä. Oona osoittautui joko synnynnäiseksi uimariksi tai on jossain harjotellut. Muut neljä, eli Roope, Kaapo, Turbo ja Heta  takoivat etusillaan pinnan päältä vettä ja oikeaa uintia tuli vain pätkittäin.

Seuraavat näyttelykoitokset ovatkin sitten pian tällä Oulussa ja Kokkolassa, jospa siellä menisi vähän paremmin.

mp

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttelymatkat ym.

Tuurin reissu Miljoonakoiranäyttelyssä

Perjantai 30.5.2014 klo 18:50 - mp

Miljoonakoira 24.5.2014

Eka kertaa Miljoonakoiranäyttelyssä. Näyttelyyn oli jo hyvissä ajoin sovittu osallistuttavan Turbon, Kallen ja Kaapon iskän Jankun omistaja Annen kanssa. Itse näyttelyyn oli meiltä osallistumassa Kaapo ja poikansa Roope. Yhteensattumien vuoksi mukaan tuli kuiteskin melkoinen lauma eli kaikestaan kuusi partasuuta. Kotiin jäi vain tytöt Heta ja Oona tällä kertaa Jannen huollettaviksi.

Matkaan lähdimme perjaipäivänä  useamman pysähdyksen taktiikaksihan se meno muuttui, kun Kallen maha temppuili. Illansuussa olimme ohittamassa Vimpeliä, kun Sirpa bongasi nuoruudenajalta tutun talon, Männikön suksitehtaan. Pyöräytimme katsomaan paikkaa ja sieltähän löytyi virkeitä sukulaisia, Sirpan täti miehineen.  Paikalla viivähdettyämme saimme vielä uuden osoitteen matkan varrelle ja toinen sukulaistapaamienen serkun luona Alajärvellä. Seuraava etappi olikin jo reilusti "aikataulusta" myöhässä. Saavuimme illansuussa Seppälänniemen lomakylään  Töysässä, missä meitä odotteli Anne kavereineen neljän hyskyn kanssa.  Alunperin suunniteltu näyttelykoiriemme loppusilaus jätettiin suosiolla seuraavaan aamuun.

Snautserita oli tällä kertaa ilmoittautunut Kirsi Kentalan arvosteltavaksi "vain" kuusi, joista kaksi omiamme. Meillä ei tällä kertaa ollut mitään erityistavoitteita, koska Kaapolla on jo siegertittelikin saavutettu ja Roope juniorina ei vielä ole kiinnityksiin kelpoinen. Samoin Roopen serttitilikin on karttunut riittävästi, eli ilman paineita saatiin kisaan lähteä jännäämään ketä neljä muuta ovat. Heti paikalla tapasimme jyväskyläläiset turbonpojan Romin  omistajajineen. Muut osallistujat olivatkin meille entuudestaan tuntemattomia.

Roope aloitti junnuissa ja sai luokkavoiton ERI+Sa arvosteluin. Seuraavina olivatkin Romi ja Kaapo  valioissa kisaamassa. Molemmille myös ERI+ Sa arvostelut. Kilpailuluokassa Kaapo tuli ykköseksi Annen kokemuksella hyvin esittämänä. Jatkossa Kaapo tyylpuhtaasti  myös parhaaksi urokseksi ja rotunsa parhaaksi. Roope nousi hienosti kakkoseksi serttiä rikkaampana ohi valiokoira Romin, jolla karva oli tällä kertaa vielä kasvuvaiheessa. Seurasi jälleen isonkehän odottelua toiveikkain mielin.

Ryhmäkehässä Kaapo selvisi kahdeksan joukkoon, mutta ei tällä kertaa enä kärkinelikköön. Hieno suoritus kuitenkin yli 20 muun rodun joukosta. Kiitokset Annelle hienosta esittämisestä ja partojen viimeistelystä.

Antoisa reissu hellekekelistä "nauttien".

mp

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Näyttelymatka

Oulun näyttelyt 17.-18.5

Maanantai 19.5.2014 klo 16:45 - mp

Oulussa "kotikentällämme" Äimäraution raviradalla järjestettiin viime viikonloppuna kaksi näyttelyä, ryhmänäyttely ja kansainvälinen. Mukana meiltä olivat eka päivänä ryhmänäyttelyssä kaksi omaa pentuamme Roope ja Pipsa junioriluokassa. Lisäksi kasvateistamme mukana olivat Aksu Rovaniemeltä ja Hiski Oulusta. Näin myös kasvattajaryhmä oli mahdollista saada kasaan. Vasta näyttelypaikalla tietoomme tuli, että tuomari Ilona Onstenk-Schenk on snautserien erikoistuomari ja finnsieger luettelossa. Näyttelyyn oli ilmoittaunut kymmenen  nuorta snautseria.

Tavoitteena meillä olivat lähinnä sertit, koska Hiskillä oli valioituminen katkolla. Samoin Pipsalla oli serttitili vielä avaamatta.  Näyttely meni tuloksiltaan tällä kertaa yli rohkeimpienkin odotustemme, eli Hiski voitti urosten osuuden saaden sertin ja sen myötä myös valioitui. Lisäksi tuli eka sieger kiinnitys luokkavoitosta. Roope täydensi menestystä sijoittuen hienosti Pu2, saaden varasertin. Aksu sai Eh:n avoimessa luokassa ja jäimme jännäämään kasvattajaryhmää , eli mieten Pipsa pärjää narttujen puolella.

Ja Pipsahan pärjäsi , eli tuli ensin junioreiden ykköseksi ja vielä lopuksi valittiin parhaaksi nartuksi. Samalla tuli serttitilikin avatuksi. Seuraavana olivat vuorossa rodun parhaan valinta Hiskin ja Pipsan kesken ja senkin kisan vei tällä kertaa tuomarin kovasti tykkäämä Pipsa.

Seuraavana olikin vuorossa kasvattajaryhmän arvostelu. Snautserituomari kehui kovasti ryhmää yhtenäiseksi ja erinomaiseksi antaen mm. kunniapalkinnon. Päätimme näin jäädä edustamaan rotua myös isoon kehään, kun Pipsakin oli sinne päässyt. Kehän alku kyllä myöhästyi paljon ja viimeisenä olivat vuorossa kasvattajarymät. Odottelu kannatti sillä yllätykseksemme Arctic Idols snautseriryhmämme valittiin BIS1 arvoiseksi , eli näyttelyn parhaaksi reilun kymmenen roturyhmän joukosta. Tästä kasvattajan kiitos myös Heidille ja Arjalle, että jäitte edustamaan.

Sunnutaina KV näyttelyyn lähdimme samoilla koirilla  Kaapon vahvistamana. Nyt koiria oli ilmoitettu 17 ja mukana oli nyt myös valiokoiria tanskalaisen Kitty Sjongin arvosteltavana.

Roope aloitti junnuissa voittaen luokkansa. Aksu tuli kakkoseksi avoimessa luokassa EH tuloksella.  Kaapo oli ykkönen valioissa ja Hiski hyvänä kakkosena myös ERI/SA tuloksella. Parasuros kilpailussa Kaapo nousi lopulta ykköseksi, Roope piti kakkospaikan sai sertin ja Hiski tuli neloseksi ja eka vara/cacibi matkasi avoimen luokan koiran mukan Kajaaniin. 

Nartuissa Pipsa voitti myös luokkansa neljä koiran porukasta. Lopulta Pipsa pärjäsi hienosti valiokoirien kanssa sijoittuen lopulta narttujen neloseksi PN4 saaden myös sertin.

Rotunsa parhaaksi valittiin lopulta narttujen ykkönen (turbon tyttö) FF kennelistä ja Kaapo tuli VSP:ksi.

Kasvattaryhmiä oli nyt kaksi eli me A.I neljällä koiralla ja FF( Fearless Fellow) Tällä kertaa oli meidän kunnia tulla valituksi ROP kasvattajarymäksi samalla yhtenäisellä  ryhmällä Hiski, Roope, Pipsa ja  Aksu. Emme jääneet kuitenkaan isoa kehää iltaan saakka odottamaan pitkämatkaisten halutessa jo kotimatkalle.

Ikimuistoisen menetyksekäs viikonloppu .

mp 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt

Mukavaa Vappua kesää odotellessa

Torstai 1.5.2014 klo 7:36 - mp

Kevät on sujunut laumamme osalta vaihtevissa merkeissä. On ollut mukavia värikkäitä hetkiä, mutta myös vaikeita ja ikäviä tapahtumia.

Huhtikuun alussa jouduimme tekemään vaikean päätöksen iki-innokkaan Pertti sakemannin osalta. Pertin kunto alkoi hiipua ja sen roppa ei enää ajoittain pysynyt menevän mielen mukana. Halusimme Pertin lähtevän vielä omillaan liikkuvana ilman kärsimyksiä. Sannan avustamana toimitus toteutettiin kotioloista ja saattelimme Tiinan kanssa haikein mielin kahdestaan  Pertin Sanginjoelle pieneläinhautaan 3.4.2014.

Pitkään ei ehtinyt lauma olla yhtä pienempänä, sillä etelästä tuli tieto yhden kasvattimme tarvitsevan kipeästi hoitoapua. Muutaman puhelinsoiton jälkeen saimme ystävän avustamana Oonan asian hoitoon ja kävimme Sirpan kanssa hakemassa päiväseltään tytön Porin läheltä. Melkoinen reissu muuten edestakaisin.  Hyvin on iloinen tyttö sopeutunut laumaan ja saanut liikettä yllin kyllin ja pikkuhiljaa myös uuden "lookin" kesää odotellessa.

Huhtikuun lopulla 27.4. poikkesimme Vaasan KV näyttelyssä Kaapon, Roopen ja Pipsan osallistuessa omasta laumastamme. Mitään erityistä huippumenestystä tältä reissulta ei meille herunut. Pipsa oli tällä kertaa omiemme ykkönen junnuluoksassa"saaden" varasertin.

Positiivisena kokemuksena oli B-pentueen Kamun ( A.I. Body Guard) esiintyminen eka kertaa näytelmissä. Tuloksena avoimenluokan voitto , hieman pitkäksi ehtineellä karvalla EH tuloksin. Pena Siilinjärveltä oli myös mukana,  nyt jo valioluokassa sijoituen siinä neloseksi ja uroksissa 5-sijalla. Kasvattajaluokkaan emme osallistuneet vaikka neljä edustajaa olisi siihen löytynyt, koska tulos näytti jo ennakkoon selvältä.

Niin ja tulihan sieltä Vaasasta tuomisina Kaapon ja Turbon saavuttamat Snautserikisan ruusukkeet 2. ja 3. sijoista vuodelta 2013.

Ensimmäiset punkitkin on jo lödetty kevättrimmien lomassa. "Myrkkyjä" ei vielä ole kuitenkaan laitettu. Kevätmadotukset on hoidettu , turkkeja omilta ja vähän kasvateiltakin on laiteltu.

Näyttelyrintamalla on muutama ilmoittautuminen sisällä ja uusia suunnitellaan kelien lämpenemistä odotellessa.

Kiitos kasvattiemme omistajille osallistumisista tapahtumiin ja terveystutkimuksiin.

mp

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuulumisia

Kemijärvi Rn 29.03.2014

Sunnuntai 30.3.2014 klo 18:12 - mp

Matkasimme Sirpan kanssa kahden pysähdyksen taktiikalla Kemijärven ryhmänäyttelyyn. Mukana kaikki neljä partasuutamme, joista pojat Kaapo ja Roope näyttelyyn, Heta ja Turbo turistikoirina mukana. Ensin Posiolle vierailulle perjantai-iltana. Seuraavana aamuna Nelli mukaan Posiolta ja yksi kannustaja/matkaopas Hyvältaniemeltä.

Näyttelyyn oli ilmoittautunut kaikestaan 6 partasuuta Pirjo Aaaltosen arvosteltaviksi. Tällä kertaa Arctic Idols koiria kaikestaan neljä ja saimme näin myös kasvattajaryhmän esitettäväksi, siinä mukana siis Roope ja Nelli sekä Rovaniemeltä Aksu ja Nano. Kaikki nejä saivat Eri arvostelut ja Rope sekä Nelli vielä SA:t.

Uroksissa Kaapo oli odotetusti ykkönen ja ROP -rotunsa paras. Roope hienosti isänsä perään kakkoseksi sertin kera. Nano oli junnuissa kakkosena hyvällä arvostelulla. Karva vaan ei ollut tuomarin mielestä tällä kerralla parhaassa näyttelykunnossa, muuten huippukoira. Aksulle myös hyvä arvostelu ERI, mutta edelleen kaipaa hieman lisää bodia.

Nartuissa Nelli oli tosi hyvä, mutta jännityksen myötä pisti pikkasen korviaan rullalle ja siitä johtuen sijoittui narttujen kakkoseksi saaden varasertin. 

Kasvattajaryhmässä  saimme KP kunniapalkinnon/ROP:n  ja hyvät kannustavat arvostelut. Kiitos Aksun ja Nanon omistajille, kun jaksoitte jäädä ryhmäkehiä odotteleen.

Mukava reissu kaikkinesa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt ym.

Vanhemmat kirjoitukset »