Yhteystiedot

Johanna Raatikainen
Tiluskuja 13, 90460 Oulunsalo
Puhelin/tel: +358504108955
Sähköposti/ email: jojovi.raatikainen@hotmail.com

Mikko Pehkonen
Vanhatie 1
90440 Kempele
Puhelin/ tel:
+358405035635
Sähköposti/ email:
harmaatpantterit@hotmail.com

Uusimmat kirjoitukset

Satunnainen kuva

hopo_delonix_cormick.jpgD-pentue


Isä: Hopo

FI MV, PMJV13, JV13 , Finn Sg

Delonnix Cormick, s.14.9.2012

HD BB /00

silmät: Ei perinnöllisiä sairauksia

 

Omistaja: Eila Kettunen , Kennel Eipä's

Hanna Mari Piirainen 

 

  

heta_pfeffer_yong_at_heart.jpgEmä: Heta

C.I.B , Pohj, FI, SE, DK MV Pfeffer Young at heart, s.21.6.2009

HD AA /00

Silmät: Ei perinnöllisiä sairauksia

Luonnetestattu 127 p

 

 

 

 

 

 

 

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 4:n polven mukaan 0% ja sukukatokerroin 1,0 , Kuuden polven mukaan sukusiitosprosentti 0,69  

Yhdistelmä täyttää Suomen Snautserikerhon pentukriteerit ja on jalostustoimikunnan hyväksymä.

Heta on 10.10.2014 todettu ultralla tiineeksi. Useampia eläviä sikiöitä näkyi.

20.10. Heta nyt viidennellä viikolla  alkaa pulskistua ja ruokakin tuntuu maistuvan. Pikkuhiljaa siirrytty startteri muonaan. Ensi viikolla ois vuorossa madotus.

Muutama alustava tiedustelu/alustava varauskin on  pennuista tehty ja näin homma etenee. 

29.10. Madotus hoidettu edellisellä viikolla. Heta alkaa muistuttaa "käpylehmää" , karva pörröllä ja masu kasvaa päivä päivältä. Mahdoton ruuanhalu jatkuvasti. Parisen viikkoa vielä H-hetkiin.

16.11. Pennut lopulta syntyneet. Ensimmäinen syntyi 16.11. 01.11 aikaan ja sen jälkeen harvakseltaan aina puolille päivin saakka 3 +5. Röngenkuvan mukaan kaikkien piti olla nyt syntyneinä. Illalla kello 20  aikaan pentulaatikossa oli kuitenkin yllätyksenä "iltatähti", virkeä vielä märkä poikapentu, paino 350 g

25.11. Reilu viikko mennyt syntymästä. Pentujen painot nousee melko tasaisesti ja kaikki ovat ylittäneet 500 gramman rajan. Heta hoitaa ja ruokkii pentuja tunnollisesti. Ruoka ja uni maittaa molemmille äitikoiralle ja pennuille. Kepeimmät jo hamuavat jaloilleen. Pentuvarauksiakin on jo vahvistetu useampia.

29.11. Pentulaatikossa kaikki hyvin. Kohta kaksi viikkoisia ja silmät alkavat kiilumaan ja aukeilemaan. Samoin ensimmäisiä pieniä kävelypyrähdyksiäkin alkaa esiintymään. Painot nousseet tasaiseen tahtiin  ja eka kilonylittäjä tänään. Pennut saivat kaksivikkoisina "synttärilahjaksi" kullekin eri värein varustetut merkkauspannat, jotka eivät näytä pentuja häiritsevän tai menoa hidastavan.

6.12. Itsenäisyyspäivän kunniaksi pennut saivat eka kertaa maistella velliruokaa. Huomenna ois vuorossa ensimmäinen madotus. Painot ovat kaikilla jo yli kilon ja liikettä sekä ääntäkin alkaa pentulasta kuulua enenevässä määrin. Iltapuhteena Jossun kanssa tuli napsastua 162  pientä terävää kotkankynttäkin pikkasen lyhemmäksi (9 x 18 kynttä) , että Hetallakin on vähän helpompaa.

9.12. Pennut reilun kolmen viikon ikäisiä, kaikki kasvavat aika tasaisesti, ovat 1,2 - 1,4 kiloisia. Eka madotus tehtiin pari päivää sitten. Kiinteää ruokaa (velliä tarjottu yksilöruokailuna)nyt  pari kertaa päivässä. Liikkuvat ja touhuavat rohkeasti jo melkoista vauhtia. Pentulaatikko avattu aina välillä reviirin laajentamiseksi ja uusiin asioihin tutustumiseen.

17.12 Neliviikkoisia pentuja ei enää pentulaatikon reunat pidättele ja reviiriä on pikkuhiljaa laajennettu. Kiinteä velliruoka maittaa ja teräviä naskalihampaita alkaa olla itse kullakin tulollaan. Vartin jaksavat syönnin päälle villeillä ja sitten sammutaan ja taas unta palloon. Pientä painia alkaa esiintyä samoin purulelujen retuuttelua.  Painot alkavat lähennellä kahta kiloa. Heta imettää edelleen pentuja, mutta lyhyitä sessioita ja pääosin seisaaltaan.

22.12. Eilen viisi viikkoa täynnä ja toinen madotus. Tänään eka happihyppy (n. 5 min) terassille. Pari rohkeinta( iltatähti ja keltainen tyttö) menivät heti ulos, kuin olisivat ennenkin käyneet. Osa vielä kummasteli vikinän kanssa outoa kylmää alustaa, vaika emä Heta koitti niitä kovasti houkutella. Seuraavalla kerralla ehkä jo tutumpaa ulkoilua lumisessa ympäristössä.

5.1. Eläinlääkärin tarkastukset ja sirutukset on pennuille tehty. Kaikki pennut olivat terveitä. Maitohampaiden kehtitys vielä osin kesken ja yhdellä pojista toinen kives vielä laskeutumatta. Pentueen rekisteröinti on vireillä ja valmistunut 7.1..

11.1. Nyt pennut 8 viikkoisia. Kolme tyttöpentua ehti jo viikon lopulla muuttaa uusiin koteihin. Vauhti kiihtyy päivä päivältä. Pienimuotoisia rähinöitäkin aina välillä. Ulkona ilmojen vähän lauhduttua mennään niin, että lumi pölisee. Rohkeimmat pyrkivät jo naapurin puolellekkin verkkoaidan rei'istä. Näyttävät menevän siitä mistä pää vain mahtuu. Ovat oppineet jo kiitettävästi ulos tarpeilleen, kunhan vain hoitaja pysyy ajantasalla ovia aukomaan.

21.1. Viimeiset pari viikkoa on mennyt "siivillä" eli ei ole paljon ehtinyt sivuja päivittelemään.  Viisi pentua on lähtenyt uusiin koteihinsa ja alkutietojen mukaan kaikilla on lähtenyt kotiutuminen hyvin käyntiin ilman isompia ongelmia. Pari pentua on ehtinyt käydä jo moikkaamassa sisaruksiaan ja emää. Kovasti ovat kaikki kasvaneet ja vauhtia alkaa olla välillä jo yli sallitunkin. Onneksi ei mitään vahinkoja ole sattunut. Pennut ovat oppineet jo kutakuinkin sisäsiisteiksi, eli päivisin ei juuri sanomalehtiä enää kuivikkeina tarvita.  Lauantaina lähtee seuraava poika kohti Kaakkois-Suomea. Tänään siistittiin Jossun kanssa neljää vielä kotona olevaa. Ohjelmassa pientä parturointia ja kynsien leikkuut. Hyvin asettuivat jo trimmauspöydälle ensivastustelujen jälkeen. Osa seisoa jökotti paikoillaan jo kuin vanhat tekijät. Alkavat muistuttaa kovasti jo pikkusnautseria. Painavat jo reilusti yli viisi kiloa ( Digivaakan näyttö ei enää riitä)

16.2. Kaksi vielä kotona olevaan pentua "Maukka ja Kerttu" käytetty ensirokotuksella. Painiovat muuten 7 kiloa kumpikin.

Poika ja tyttö käyneet toisessa rokotuksessa 9.3.  Ensimmäiset maitohampaat jo irronneet. Painoivat molemmat 10 kg.

Yksityiskuviakin on räpsitty ja tässäpä niitä ois 8 viikkoisina. Urokset ensin syntymäjärjestyksessä.

Viimeisimmistä vielä vapaana olevista löytyy tuoremmat kuvat kuva-albumista D-pentue 

29.3 kaikille pennuille on löytynyt uudet kodit. 

SSNK:n terveyskyselyihin vastattu A ja (B 13.12.15)

 

A.I Dapper , "Mosse"  , ks. tuoreempi kuva

Sininen poika, ekana syntynyt.sininen_uros_6_vk.jpg

 kiiltävä tumma turkki, puhtaat värit. Haastaa

mielellään toisia pentuja painiin. Muuttaa lähiaikoina  29.3. uuteen kotiin Alavieskaan

 

 

 

 

 

 

 

maukka_14_vk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 A.I Double-Trouple  "Roki"musta_uros_6_vk.jpg

 Musta poika, toisena syntynyt, 

 kiiltävä musta pentuturkki, rauhallinen tyyppi.

- muuttanut uuteen kotiin Mikkeliin.

 

 

 

 

vihrea_uros_6_vk.jpgA.I Dude, "Petteri"

 Vihreä vankka poika, urosmainen tyyppi, nyt

painavin pentu, toiseksi viimeisenä syntynyt.

Vahva pohjavilla.

Muuttanut uuteen kotiin 24.1. Kaakkois-Suomeen

 

 

 

 

 

 

punamusta_uros_6_vk.jpgA.I.Donatello , "Turo"

Punamusta poika. "iltatähti" rohkea ja reipas

urospentu, (haukottelee kuvassa) ks. tuore kuva kuva-albumista (harmaa panta) Muuttanut uuteen kotiin Pudasjärvelle.

 

 

 

 

 

 

 

  punainen_narttu_6_vk.jpg

 


A.I.Domina,   "Tara"

Punainen tyttö, suurin syntyessään kolmantena.

Hyvä tumma turkki ja värit puhtaat, pohjavilla vaalea.

Muuttanut uuteen kotiin Raaheen

 

 

keltainen_narttu_6_vk.jpg

 

 

 

 

A.I Decora  "Kerttu"

Keltainen narttu, rohkea työn alku. Lupaava yksilö. Decoralle löytyi koti Vimpelistä. 

 

 

kerttu_14_vk.jpgA.I Diandra,  "Stella"

Violetti narttu, erityisen utelias ja rohkea, vahva pohjavilla.

-Muttanut uuteen kotiin Ouluun


 

 

pc300149.jpg


 

 

 

A.I Donna , "Sylvi"beige_tytto__6_vk.jpg

Beige narttu, rauhallinen "tuumailija" laumajäsen.

- Muuttanut uuteen kotiin Ouluun


 

 

 

 

 


raita_narttu_6_vk.jpgA.I Dahlia  "Isla"

Raidallinen panta  narttu, reipas ja rohkea

 hyvin sosiaalinen pentu

-muuttanut uuteen kotiin Outokumpuun.